Exile

Se trailer

I en tysk forstad føler en 45 år gammel kosovar seg diskriminert mot på arbeidsplassen. Etter hvert som han fanges i paranoide tanker, utvikler filmen seg til å bli et surrealistisk, psykologisk drama om skillet mellom virkelighet og fantasi.

Xhafer er en kosovofødt farmasøytisk ingeniør som bor i en tysk forstad. Små hendelser - som at han finner en rotte hengende utenfor hjemmet og at han blir fjernet fra jobbens mailingliste - får ham til å tro at han er offer for fremmedfrykt. Dette fører til en ukontrollerbar loop av paranoia og urolighet. Selv om hans tyske kone ikke tror ham, vokser Xhafers identitetskrise stadig. Hver minste gest blir en bekreftelse, noe som tærer på alle hans relasjoner. Der han tidligere følte seg som en integrert utlending, føler Xhafer seg plutselig fanget av mistro og isolasjon, som i eksil fra sitt eget liv.

Ved å fremstille de subtile måtene rasisme kan manifesteres, stiller narrativet spørsmålstegn ved hvorvidt Xhafers følelser er begrunnet eller innbilte, samtidig som effekten den har på psyken hans er udiskutabel. Med et spent, nærmest hypnotisk lydspor, presenterer Exile en middelklassemann på randen av sammenbrudd mens han blir vitne til at hans eget liv nærmest går i oppløsning.

Regissør

Visar Morina (f. 1979) er en kosovofødt filmskaper bosatt i Tyskland. Debutfilmen hans Babai ble nominert til European Film Award i 2015 og var Kosovos kandidat til oscarkategorien for beste fremmedspråklige film. Exile er hans andre spillefilm.

Filmografi

2020 Exil
2015 Babai 
2013 Von Hunden und Tapeten (Kortfilm)
2010 Der Schübling (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Søndag 24. januar

Kl 12:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival