Styret i TIFF

TIFFs styre er viktig som sparringpartner og retningsgiver for festivalen og stiftelsen TIFFs andre aktiviteter.

Kristin Røymo

Kristin Røymo

Styreleder

Kristin (f. 1973) er født og oppvokst i Lofoten og Steigen. Hun er utdannet samfunnsviter med en master i «Peace and Conflict Transformation», fra UiT. Hun har vært ordfører og byrådsleder i Tromsø, politisk rådgiver i Utenriksdepartementet og styreleder i Tromsø Havn. Hun har jobbet som miljøterapeut og leder ved Færingen Terapeutiske samfunn, og før det som lærer og barnehageassistent og styrer i barnehage. Kristin er fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark fylkeskommune, samt medlem i helse og velferdsutvalget i Tromsø kommune. Hun jobber nå i NAV, med inkludering av utsatte grupper inn i arbeidslivet.

Bjørn Eirik Olsen

Bjørn Eirik Olsen

Nestleder

Bjørn Eirik (f. 1955) er utdannet fiskerikandidat fra UiT og har videreutdanning innen internasjonal markedsføring og strategisk ledelse fra UiO og NHH, samt et toårig stipendiatopphold ved Kyushu University i Japan. Han har en mangfoldig bakgrunn, blant annet som fisker, markedsanalytiker ved Norges Eksportråd (IN) og fiskeriattache ved Den norske ambassaden i Tokyo. Fra 2012 til 2019 ledet han Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge, og fra 2019 har han vært engasjert som forsker og prosjektleder ved Handelshøyskolen UiT. Han har og har hatt en rekke styreverv innen kulturnæring.

Ingrid Bruun

Ingrid Bruun

Styremedlem

Ingrid (f. 1986) er utdannet siviløkonom med fordypning i markedsføring og strategi ved UiT Norges arktiske universitet. Hun har tidligere vært styreleder i Studentsamskipnaden i Tromsø og har bred styreerfaring. Hun har jobbet i Handelsbanken, reklamebyrået Rød Tråd og senest med studentrekruttering og markedsføring ved UiT. Ingrid jobber nå som digital markedsfører i SpareBank 1 Nord-Norge.

Kolbjørn Engeseth

Kolbjørn Engeseth

Styremedlem

Kolbjørn er grunnlegger og daglig leder i programvareselskapet Jupiter AS. Han er utdannet ingeniør i informatikk, samt utdanning innen økonomi, organisasjon og ledelse. Kolbjørn har stor sans for prosjektarbeid og har ledet mange utvikling, innovasjon og implementeringsprosjekter innenfor det digitale fagfeltet. På fritiden er han fjellentusiast vinter som sommer. Han er også en engasjert deltaker i kunst og kulturlivet. Fra 2019 har han vært styreleder i Tromsø kunstforening. Han er også styremedlem i Tromsø klatresenter.

Elle Márjá Eira

Elle Márjá Eira

Styremedlem

Elle Márjá (f. 1983) har markert seg som en sterk og kompromissløs stemme i Sápmi gjennom flere år på tvers av sjangre og uttrykksformer som artist, regissør, produsent, komponist og kunstner. Hun har regissert og produsert en rekke kortfilmer og musikkvideoer. Tidligere jobbet i NRK Sápmi og i Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš. Hun er kunstnerpartner i Dáiddadállu - Kautokeino kunstnerkollektiv. Elle Márjá er nå aktuell med bandprosjektet Snoweye, samt flere film- og kunstprosjekter.

Odne Stunes

Odne Stunes

Styremedlem

Odne (f. 1973) er fylkestingsrepresentant for Troms og Finnmark Arbeiderparti, kommunestyrerepresentant for Sør-Varanger Arbeiderparti. Har styreerfaring bl.a. som nestleder i Aurora Kino IKS. Har i perioden 2009 -2020 undervist ved Kirkenes ungdomsskole. Jobber nå som seksjonsleder ved Kirkens Bymisjon i Sør-Varanger.

John-Kristian Dalseth

John-Kristian Dalseth

Ansatterepresentant

John-Kristian (f. 1980) har jobbet i TIFF siden 2012, som produsent på Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø. Han har også jobbet med både produksjon, kommunikasjon og program i festivalen. Han er programsjef for festivalens Film fra Nord program og i perioden august 2020 til februar 2021 vikarierte han som fungerende leder ved Verdensteatret. I perioden mars 2021 til februar 2022 vikarierer han som fungerende kommunikasjonssjef i TIFF.

Ida Løken Valkeapää

Ida Løken Valkeapää

1. Varamedlem

Ida (f. 1974) er utdannet skuespiller fra Teaterhögskolan i Helsingfors, Svenska institutionen för skådespelarkonst og HB Studio i New York. Siden 2001 har hun jobbet som frilans skuespiller i Finland, Sverige og Norge - innenfor institusjonsteatre, i film og TV, og i det frie feltet. Hun lager også egne scenekunstverk. Ida er opprinnelig fra Oslo, men har bodd i Tromsø siden 2015 og har et stort hjerte og engasjement for nordområdene. Hun er et medlem av RadArt, nettverksorganisasjonen for scenekunstnere i nord, og har vært leder av programrådet for scenekunstfestivalen Vårscenefest 2017-19.

Nikolai Schirmer

Nikolai Schirmer

2. Varamedlem

Nikolai (f. 1991) er utdannet jurist med fordypning i opphavsrett ved Universitet i Tromsø. Han har det siste tiåret jobbet som filmskaper og skikjører, og forteller prisvinnende historier fra fjellet som når ut til millioner av mennesker verden rundt både på filmfestivaler og på nett. De siste årene har han arbeidet med å gjøre skiindustrien mer bærekraftig, og har nå ambisjoner om å ta tak i de sosiale utfordringene industrien står overfor. Nikolai ble i 2019 kåret til Årets europeiske skikjører av Downdays Magazine og en av de 30 ledestjernene av D2 magasin for dette arbeidet.

Nina Erdahl

Nina Erdahl

3. Varamedlem

Nina (f. 1977) er caster og kostymedesigner og driver byrået Nina Casting & Costumes i Tromsø. Hun har flere titalls filmer bak seg som filmarbeider og debuterte med Tiffs åpningsfilm i 2006, Vinterland. Hennes bakgrunn er fra Londons moteverden der hun jobbet både foran og bak kameraet i en årrekke. Nå jobber hun med stort og smått i film, mote og reklamebransjen og er alltid på jakt etter de beste talentene. Hver TIFF byr på nye premierer på prosjekter hun har vært involvert i. Ninas arbeidsplass er hele landet, men hovedsaklig Nord-Norge og Tromsø.