Visningssteder

Tromsø internasjonale filmfestival har vokst siden starten, i antall filmer vist, publikummere og visningssteder. I begynnelsen var TIFF begrenset til byens kinobygg, men i dag tar festivalen i bruk alle de store kulturbyggene i Tromsø sentrum.

Aurora kino Fokus

Foto: Ingun A. Mæhlum

Aurora kino Fokus er visningsstedet med flest visninger i løpet av festivaluka. Kinoen er en moderne multiplex med seks saler og totalt 878 seter, som alle disponeres av TIFF under festivalen.

KulturHuset i Tromsø

Kulturhuset
Foto: Mohamed Jabaly

Storsalen i KulturHuset i Tromsø er med sine 613 seter den største salen i bruk under TIFF. Resten av året brukes Storsalen til alt fra symfonikonserter, ballett og teater til standup-show og rockekonserter. Men den tredje uka i januar er det kun film på programmet.

Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø

Verdensteatret
Foto: Mats Gangvik

Verdensteatret har de siste årene blitt revitalisert som kulturhus, med cinematek, direkteoverført opera, bar og kontorer for TIFF-staben. Under festivalen brukes det spesielt til retrospektivprogram og stumfilmkonsert, i tillegg til festivalvisninger fra tidlig til sent.

Studentsamfunnet Driv

Fullt hus på Driv
Foto: Jamie M. Bivard

Studenthuset Driv er eid av Norges arktiske studentsamskipnad og blir drevet på dugnadsbasis av studentene i Tromsø. Driv åpnet 1.april 2000 og er åpen sju dager i uka. I januar 2014 flyttet Driv inn i de nåværende lokalene i Mack-kvartalet. Husets gulvflate er på hele 2000 kvadratmeter fordelt på fire etasjer. Under TIFF viser vi film i det største scenelokalet, SNN-scenen, og har ofte andre arrangementer rundt på huset. 

Hålogaland Teater

Byens flotte teaterbygg åpnet i 2005 og har tre scener. Under TIFF benytter vi den største scenen, Scene Vest, til filmvisninger. Salen har 330 seter. Vi har også mottakelser og andre arrangementer i teaterets foajé.

Utekinoen på Stortorget

Foto: Ingun A. Mæhlum

TIFF arrangeres hvert år mot slutten av mørketida i Tromsø, dette gir unike muligheter for å vise film utendørs. TIFF viser film ute på Stortorget i hjertet av Tromsø sentrum, både på morgenen og på ettermiddagen.