Visningssteder

Tromsø internasjonale filmfestival har vokst siden starten, i antall filmer vist, publikummere og visningssteder. I begynnelsen var TIFF begrenset til byens kinobygg, men i dag tar festivalen i bruk alle de store kulturbyggene i Tromsø sentrum.

Aurora kino Fokus

Foto: Ingun A. Mæhlum

Aurora kino Fokus er visningsstedet med flest visninger i løpet av festivaluka. Kinoen er en moderne multiplex med seks saler og totalt 878 seter, som alle disponeres av TIFF under festivalen.

KulturHuset i Tromsø

Kulturhuset
Foto: Mohamed Jabaly

Storsalen i KulturHuset i Tromsø er med sine 613 seter den største salen i bruk under TIFF. Resten av året brukes Storsalen til alt fra symfonikonserter, ballett og teater til standup-show og rockekonserter. Men den tredje uka i januar er det kun film på programmet.

Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø

Verdensteatret
Foto: Mats Gangvik

Verdensteatret har de siste årene blitt revitalisert som kulturhus, med cinematek, direkteoverført opera, bar og kontorer for TIFF-staben. Under festivalen brukes det spesielt til retrospektivprogram og stumfilmkonsert, i tillegg til festivalvisninger fra tidlig til sent.

Studentsamfunnet Driv

Fullt hus på Driv
Foto: Jamie M. Bivard

Studenthuset Driv er eid av Norges arktiske studentsamskipnad og blir drevet på dugnadsbasis av studentene i Tromsø. Driv åpnet 1.april 2000 og er åpen sju dager i uka. I januar 2014 flyttet Driv inn i de nåværende lokalene i Mack-kvartalet. Husets gulvflate er på hele 2000 kvadratmeter fordelt på fire etasjer. Under TIFF viser vi film i det største scenelokalet, SNN-scenen, og har ofte andre arrangementer rundt på huset. 

Hålogaland Teater

Byens flotte teaterbygg åpnet i 2005 og har tre scener. Under TIFF benytter vi den største scenen, Scene Vest, til filmvisninger. Salen har 330 seter. Vi har også mottakelser og andre arrangementer i teaterets foajé.

Utekinoen på Stortorget

Foto: Ingun A. Mæhlum

TIFF arrangeres hvert år mot slutten av mørketida i Tromsø, dette gir unike muligheter for å vise film utendørs. TIFF viser film ute på Stortorget i hjertet av Tromsø sentrum, både på morgenen og på ettermiddagen.

Hermes II

Hermes II

Opplev to intime filmpremierer omfavnet av storslått natur om bord på en unik trebåt. Hermes II ble bygd i 1917, og er et enestående stykke nordnorsk kysthistorie som fortsatt seiler i våre arktiske farvann. I over 100 år har båten fraktet kull, fisk, dyr, hus, folk og kirker langs den nordnorske kysten. Hermes II bidro under evakueringen etter nedbrenningen av Finnmark og Nord-Troms under andre verdenskrig, og var med på å bygge området opp igjen etterpå.

Les mer om båten her: https://www.hermes2.no

ÁRRAN

ÁRRAN-arenaen er spesielt designet som en tradisjonell lávvu med en 270-graders skjerm designet for å vise formålsbygde filmer.

Lávvuen har en sterk tradisjon i den samiske kulturen, da den har vært både et hjem og en åndelig plass for samer i århundrer. Lávvuen har gitt ly under de harde arktiske vintrene og ble konstruert for å tåle vind og vær. Den tradisjonelle lávvuen har alltid vært mobil, og som den berømte dikteren Aillohaš sa: 'Mitt hjem er i mitt hjertet, det migrerer med meg'. Når du går inn i filmlávvuen vil du havne i et sirkulært rom der fortiden møter fremtiden.

ÁRRAN 360° startet som en offisiell del av det utvidede programmet til Den Samiske Paviljongen på den 59. utgaven av Venezia-biennalen. Dette aller første ÁRRAN-prosjektet viser originale 360-graders filmer laget av fremtredende filmskapere fra hele Sápmi

Les mer om ÁRRAN 360°: https://isfi.no/arran-360/