Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø

Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø drives av Tromsø internasjonale filmfestival og er et levende filmkulturhus med daglige filmvisninger.

Verdensteatret åpnet i 1916, og er et av Europas eldste kinobygg som fortsatt er i drift. Bygget eies av Tromsø kommune og TIFF driver i dag Verdensteatret som Norges nordligste cinematek. Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø hadde totalt 21194 besøkende i 2019. Stiftelsen Tromsø internasjonale fillmfestival har også sine kontorer i bygget

Kino, kulturhus og samfunnsarena

Verdensteatret huser i dag det regionale cinemateket for Nord-Norge, og formidler kvalitetsfilm og filmrelatert innhold hver dag, hele året. Her vises klassikere fra Nasjonalbibliotekets arkiv, noe egenimport, samt ny kvalitetsfilm.

Den flotte salen på Verdensteatret, prydet med malerier av Sverre Mack, med motiv fra norske folkeeventyr, er visningslokale for Tromsø Filmklubb, Tromsø Barnefilmklubb og Verdensoperaens direkteoverførte operaforestillinger fra The Met i New York. Det er også en populær konsertarena for alt fra klassisk musikk til rock, jazz og elektronika.

Verdensteatret er også en viktig kultur- og samfunnsarena i Tromsø, og samarbeider med en rekke ulike lag, foreninger og organisasjonen om å bygge opp tematiske filmprogrammer med innledninger og møter med filmskapere.

Besøk Verdensteatrets nettsider og sjekk ut månedens program: