Her finner du programmet for TIFF 2023

Her finner du filmprogrammet for TIFF 2023.

Filmer A-Å

Sections

Kalender

Konkurranseprogram

Et utvalg ettertraktede, sterke og kunstnerisk utfordrende filmer konkurrerer om Aurora-prisen under Tromsø internasjonale filmfestival. Filmene er også nominert til den internasjonale kritikerprisen (FIPRESCI) og den internasjonale filmklubbprisen FICC . Alle filmene har norsk premiere under TIFF 2023.

Horisonter

Horisonter byr på en smak av de beste filmene fra festivalverdenen akkurat nå, og inkluderer kvalitetsfilmer på vei inn i norsk kinodistribusjon. Utvalget favner bredt i sjanger, stil og geografi – det eneste kriteriet er kvalitet. Programmet bygger på vår visjon: TIFF skal utfordre og utvikle mennesker gjennom filmene vi presenterer.

East Side Stories

Grensene mot øst er nærmere i nord. Gjennom skiftende tider og politiske klima har Tromsø internasjonale filmfestival vendt sin oppmerksomhet mot våre østlige naboland. Fra 2002 har vi i dette faste sideprogrammet presentert nye filmer fra tidligere sovjetrepublikker, inkludert Russland. I en kritisk tid synes vi det er viktigere enn noensinne å gi rom til stemmer som kan si noe verdifullt om landene og historien hos våre naboer i øst.

Arabica

Dette filmprogrammet utforsker og belyser dagens situasjon i den arabiske verden. Vi har samlet et knippe filmer som forteller ulike historier fra den stadig omskiftende virkeligheten i de arabiske landene. Det er 22 ulike arabiske land, hver med sin kultur – det eneste de deler er språket. Overalt hvor du går, kan du snakke arabisk. Kan film også spille rollen som felles språk?

Patricia Highsmith: Vakre skygger

Patricia Highsmith er filmskapernes forfatter. Debutboken hennes fra 1950, Strangers on a Train, ble allerede et år etter utgivelsen gjort til film av selveste Alfred Hitchcock. Til sammen har bøkene hennes blitt filmatisert over 20 ganger. I dette mini-portrettet viser vi noen av de beste filmatiseringene - fra Alfred Hitchcock til Wim Wenders. I tillegg inkluderer vi en ny dokumentar, Loving Highsmith, som går i dybden på forfatterens mangslungne liv. Vi har kalt programmet Vakre skygger på grunn av kombinasjonen av mørke og eleganse som er så framtredende hos Highsmith.

Film fra Nord

Film fra Nord byr på det ypperste fra vårt eget utvidede nærområde, inkludert en bred representasjon av nordlig urfolksfilm. I kortfilmprogrammene presenterer vi det beste innen kort fiksjonsfilm og dokumentar fra Sápmi, nordlige deler av Norge, Sverige, Finland, Russland og Canada, samt Alaska, Island og Grønland. Tromsøpalmen gis til beste kort- eller dokumentarfilm (under 60 minutter) i konkurranse.

Film fra Nord Langfilm

Film fra Nord Langfilm byr på det ypperste av ny film fra vårt eget utvidede nærområde, inkludert en bred representasjon av nordlig urfolksfilm. I dette programmet presenterer vi det beste innen spillefilm og helaftens dokumentarer fra Sápmi, nordlige deler av Norge, Sverige, Finland, Russland og Canada, samt Alaska, Island og Grønland.

Kritikeruka

TIFF har gleden av å presentere fem internasjonale filmer valgt og introdusert av dyktige filmkritikere. Programmet er et samarbeid med Norsk filmkritikerlag, og filmene er valgt utelukkende ut fra kritikerens personlige preferanse. Kritikeruka inkluderer også fire norske kinofilmer fra fjoråret. Utvalget er gjort i samarbeid med filmnettstedet Montages, og disse filmene er fremhevet som særlig interessante i deres spalte Analysen.

Special Screenings

På TIFF er alle visninger og filmer spesielle, men noen er mer spesielle enn andre. Disse forestillingene gir deg et bredt spekter av unike filmopplevelser, fra filmkonserter på Verdensteatret til Singalong på Driv, kystfilmer på den 100 år gamle fiskebåten Hermes II og visninger for alle på utekinoen på Stortorget. De fleste av disse visningene går bare én gang i løpet av festivaluka, så det kan være lurt å begynne her når du skal legge opp årets festivalløype.

TIFF Ung

Velkommen til TIFF UNG, et eget filmprogram for ungdommer 15-19 år!
En gjeng ungdommer har brukt høsten på å velge ut fire filmer til årets TIFF UNG-program. Vi i Tromsø internasjonale filmfestival ønsker at det skal være lettere for ungdom å delta på festivalen. Derfor inviterer vi, i samarbeid med TVIBIT, til fire visninger eksklusivt i egen sal til alle mellom 15 og 19 år.

Off Screen

Tromsø internasjonale filmfestival er mer enn bare film, og byr på spennende, faglige arrangementer utenfor kinosalen for filmbransje, presse og publikum. For publikum gir det en mulighet til å møte regissører og skuespillere, og å få satt festivalfilmene inn i en større sammenheng.

Utekino

Tromsø internasjonale filmfestival er stolte av å tilby utendørs visninger til alle publikummere på Stortorget. Dette er det kuleste og største lokalet i byen! Visningene finner sted hver morgen og ettermiddag hele festivaluka. Du kan oppleve filmer fra nord, musikkfilmer, ski-, snowboard- og surfefilmer, samt noen spennende klassikere på årets utekino.

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival