Program 2022

Her kan du se programmet fra den 32. utgaven av TIFF som ble arrangert 17.-23. januar 2022.

Seksjoner

Filmer A-Å

Kalender

TIFF Digital

Konkurranseprogram

Ti ettertraktede sterke og kunstnerisk utfordrende filmer konkurrerer om Aurora-prisen under Tromsø internasjonale filmfestival. Filmene er også nominert til den internasjonale kritikerprisen (FIPRESCI) og den internasjonale filmklubbprisen FICC (Don Quixote-prisen). Alle filmer i konkurranseprogrammet har norsk premiere under TIFF 2022.

Horisonter

Horisonter byr på en smak av de beste filmene fra festivalverdenen akkurat nå, og inkluderer kvalitetsfilmer på vei inn i norsk kinodistribusjon. Utvalget favner bredt i sjanger, stil og geografi – det eneste kriteriet her er kvalitet. Programmet bygger på vår visjon: TIFF skal utfordre og utvikle mennesket gjennom filmene vi presenterer.

Film fra Nord Langfilm

Kritikeruka

TIFF har gleden av å presentere fire internasjonale filmer valgt og introdusert av dyktige filmkritikere fra Norge. Programmet er et samarbeid med Norsk filmkritikerlag, og filmene er valgt utelukkende ut fra kritikerens personlige preferanse. Kritikeruka inkluderer også fire norske kinofilmer fra fjoråret, som blir presentert av kritikere og filmvitere. Utvalget er gjort i samarbeid med filmnettstedet Montages, og disse filmene er alle fremhevet som særlig interessante i deres spalte Analysen.

Utekino

Velkommen til utekinoen på torget i Tromsø. I år blir dette TIFFs største arena for å se film fysisk sammen med andre, bare husk å kle deg godt.

Alle forestillinger på utekinoen er gratis, men av smittevernshensyn må alle hente ut en fribillett. Billetter slippes den 13. januar.

TIFF Digital

For andre gang er et utvalg av årets festivalfilmer også tilgjengelig på nett!

The Price of Inequality

TIFF hadde et program om ulikhet i 2015, og siden har tematikken bare blitt mer og mer aktuell, og vi har derfor valgt å gå tilbake til tematikken og se på den på nytt syv år senere. 

Filmskaperne har i dette programmet satt fokus på skiller mellom folk i både arbeidsliv og livssituasjon. Gjennom 8 spennende og dramatiske filmer, ser vi mennesker og deres relasjoner til hverandre og storsamfunnet.  

Special Screenings

På TIFF er alle visninger og filmer spesielle, men noen er mer spesielle enn andre. Disse forestillingene gir deg et bredt spekter av unike filmopplevelser, fra filmkonserter på svømmehallen Alfheim til visninger på utekinoen på Stortorget. De fleste av disse visningene går bare én gang i løpet av festivaluka, så det kan være lurt å begynne her når du skal legge opp årets festivalløype.

Retrospective: Mia Hansen-Løve

Mia Hansen-Løve er blant de mest interessante manusforfatterne og regissørene innenfor kontemporær, fransk film. Siden spillefilmdebuten Tout est pardonné (All is Forgiven) har hun laget eksistensielle, men duvende lette fortellinger om moderne mennesker. Vi utforsker hennes filmografi med visninger av fire av hennes tidligere filmer. 

Overdrive

Litt tøffere, litt sykere, litt mer absurd og litt høyere skvettefaktor. Som tittelen indikerer, består dette programmet av filmer som vil prøve å tvinge pulsen din litt mer opp i tempo. Fest setebeltet og heng med.

East Side Stories

Grensene mot øst er nærmere i nord, og veien til våre naboland kortere. Gjennom skiftende tider og politiske klima har Tromsø internasjonale filmfestival ønsket å fremme kulturutveksling og styrke båndene på tvers av landegrenser. Fra 2002 har vi i dette faste program presentert ny spillefilm fra Russland og de tidligere sovjetrepublikkene.

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival