Verdenspremiere på Bukta Sessions under TIFF 2022

Se for deg et punkband fra Kjøllefjord spille i Nissehuset på Mehamn, eller en rockeduo som spiller med full festivalrigg midt på Sennalandet - det er Bukta Sessions. Dokumentarfilmen regissert av Carl Christian Lein Størmer består av en serie live musikkvideoinnspillinger med artister fra ulike deler av landsdelen.

Publisert 29.11.2021 — Hanna Hjelmeland

Foto: Buktafestivalen

I Bukta Sessions møter vi åtte ulike artister fra ulike deler av landsdelen, med ulike utgangspunkt, drømmer og mål. Alle deler en kjærlighet for musikken og musikkens formidlingskraft. Artistenes historier fortelles gjennom filmspråklige- og visuelle hjelpemidler, unike locations og samtaler med miljøet rundt musikerne.

Prosjektet er initiert av musikkfestivalen Bukta og regissert av Carl Christian Lein Størmer. Det hele startet opprinnelig som et koronaprosjekt for å skape aktivitet for musikk- og kulturnæringen. Da verden ble snudd på hodet i mars 2020 og man ikke kunne samle mennesker, ble musikkbransjen tvunget ned i knestående. Buktafestivalen måtte derfor tenke annerledes for å oppfylle formålet om å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet.

Etter hvert som prosjektet tok form opplevde initiativtakerne at fokuset i filmen endret seg. Resultatet er en dokumentarfilm der den filmkunstneriske fremstillingen, tverrfaglig samarbeid og de mest unike nordnorske lokasjonene forteller historien om musikkmiljøet i nord. Filmen løfter fram stemmene til de nordnorske artistene, som ofte faller utenfor det sentrale fokuset i musikkbransjen.

Bukta Sessions har engasjert hele musikkmiljøet, fra artist til scene, fanget unike øyeblikk, og gjennom et musikalsk prisme avdekket store og små særegenheter i nordnorsk sjel og historie. Filmen får verdenspremiere på TIFF 2022.

Regissør Carl Christian Lein Størmer (f. 1982) er en prisvinnende filmskaper og musiker fra Tromsø. Han har produsert flere kortfilmer, konsertfilmer og musikkvideoer, og har tidligere vist dokumentarfilmene There's Always Next Season (2019) og Alt blir bra? (2021) på TIFF.

Bukta x TIFF
Fra sak i Nordlys om Bukta Sessions på TIFF. Fra venstre: Festivalsjef i TIFF Lisa Hoen, bookingsjef i Bukta Isak Harbitz, festivalsjef i Bukta Marianne Saus, kommunikasjonssjef i TIFF John-Kristian Dalseth, fra Aromatic Ooze: Lisa Magnussen Bakkelund og Kristian Lamvik, fra A million Pineapples: Mie Bergh. Foto: Marte Hotvedt/Nordlys

Les også: