Velkommen til Kunst@TIFF!

I år skal TIFF finne sted digitalt, men flere kunstneriske arrangementer skal fortsatt ta plass fysisk rundt byen under festivalen.

Publisert 17.01.2021 — Håvard Stangnes

Kurant’s Rom på rundgang vises kunstneriske og eksperimentelle filmer i vinduer av tomme turistbutikkene; på Tromsø Kunstforening finnes det Artists’ Film International, en utstilling med filmer, video og animasjon kuratert rundt temaet «språk»; og utenfor Rådstua, KINOBOX tilbyr utendørs visninger av Britt Al-Busultans videoverk.

Alle arrangementer har gratis inngang.

Kurant presenterer: Rom på rundgang

Steder: Kaigata 2A + 2B, Kaigata 3
18. - 25. januar kl. 09:00 - 23:00.
Samvær: 19. januar kl. 18:00

Kurant Visningsrom presenterer et eksperimentelt kunst- og filmprogram, Rom på rundgangm, som reiser spørsmålet 'hvordan definerer en by som Tromsø seg uten all turismen?'.

Ved å fylle vinduene til turistbutikkene, nå lukkede og tomme på grunn av pandemien, med kunstneres bevegelsesbilder og en installasjon, ønsker Rom på rundgang å utforske de nye mulighetene som presenteres i disse midlertidig tomme rom; for kultur og for fellesskap.

Rom på rundgang er et direkte svar på Tromsøs stadig økende turisme press. Prosjektet er et kuratorisk samarbeid mellom SCOTTY (Berlin), Juliane Zelwies og Kurant.

TROMSØ KUNSTFORENING: Artists’ Film International

Sted: Tromsø Kunstforening
Åpning: 15. januar kl 18:00. Åpent til 18. april 2021

Artists 'Film International er et samarbeidsprosjekt med film, video og animasjon fra hele verden. Etablert av Whitechapel Gallery i 2008, inkluderer AFI 20 globale partnerorganisasjoner. Hver organisasjon velger et spennende nytt verk av en kunstner fra deres region som deles mellom nettverket. Programmet er tilpasset hvert spillested og vises i løpet av et år. The Artists ’Film International 2020-programmet tar for seg temaet språk. Lokale lyder, ritualer og politiske virkeligheter kommer fra rytmer og bilder.

Britt Al-Busultan på KINOBOX

Sted: Utenfor Rådstua
21.-23. januar 15:00.-19: 00

Dedikerte kunstneres filmrom, KINOBOX, presenterer et nytt, stedsspesifikt verk for TIFF fra Britt Al-Busultan, projisert i ett område utenfor Rådstua.

Moving image artist Britt Al-Busultan (FI) jobber på grensen mellom filmproduksjon, performance og kino. Al-Busultan bruker materialiteten til 16mm film og projeksjon for å fordype seg i dypere spørsmål rundt opplevelsen av selv. Gjennom konstruerte imaginære historier, forestiller hun seg vår fremtidige virkelighet basert på nåværende kunnskap og erfaring, og utdaterte teknologier.

KINOBOX er en mikrokino - et intimt visningsrom dedikert til å vise kunstneres bevegelsesbilde i Rådstua-kjelleren, i sentrum av Tromsø. KINOBOX er initiert, drevet og kuratert av Ruth Aitken og Sarah Schipschack.

Les også: