Nye filmtitler sluppet på utevisning på UiT

Takk til alle som møtte opp på utevisning tirsdag 21. november!

Publisert 22.11.2023 — TIFF

Her samlet studentene seg for å se filmen Everything Everywhere All At Once, som de selv stemte frem. Dette var også en markering av fireparts-samarbeidet mellom TIFF, UiT, Samskipnaden og Studentparlamentet, som fremover vil skape flere andre kulturelle arrangementer for studenter.

Godt kledd, med pledd og hot toddy i hånden fikk publikum ta seg en matbit, høre på musikk og få neste smakebit av årets TIFF-program.

Gratis mat og hot toddy på utevisningen. Foto: Jamie Michael Bivard.

Årets studentvisning blir The Sweet East

Festivalsjef Lisa Hoen presenterte de to nye slippene, How To Have Sex av Molly Manning Walker, og The Sweet East av Sean Price Williams. Sistnevnte blir også årets studentfilm! Visningen er gratis for studenter, og dette skjer i samarbeid med Samskipnaden. Filmen vil bli vist under festivalen, tirsdag 16. januar 2024 på Driv. Gratisbillettene kan hentes ut på våre nettsider ved billettsalgstart 8. januar.

The Sweet East er en hemningsløs film om subkulturene på USAs østkyst som ikke er redd for å tråkke noen på tærne! Vi følger Lillian når hun havner i en gjennomsyret Alice i Eventyrland-situasjon der hun støter på blant annet nynazister, anarkister og pedo-ringer.

Still fra Sweet East

How To Have Sex tar for seg forventningspress og samtykke (eller mangel på dette) i en seksualisert festkultur hos unge mennesker, som nok (dessverre) er gjenkjennelig for mange. I filmen møter vi tre gode venninner på ferie i Kreta, for å feste og for Tara: å debutere seksuelt. Det kryr av feststemte ungdommer på hoteller, forventningene er skyhøye og alkoholkonsumet likeså. Det hele bygger deg opp til en kveld de sent vil glemme. 

Kultur som en sosial møteplass

Målet med dette fireparts-samarbeidet er å bruke kultur som et av midlene for å bidra til mindre ensomhet gjennom å skape enda flere sosiale møteplasser for studentene. 

Noe studentene selvsagt er fornøyde med, er muligheten til å delta på flere kulturelle arrangementer gratis.

– Vi synes det er flott at det tilgjengeliggjøres et kulturtilbud for studenter, sier leder for Studentparlamentet, Jonas Toft.

– Kultur skaper en følelse av fellesskap, selv om man skulle dra alene. Timingen for utekinoen gir også et nødvendig avbrekk midt i eksamensinnspurten, avslutter han fornøyd.

Les også: