TIFF ser fremover

Arbeidet med neste års filmfestival pågår for fullt!

Publisert 02.07.2021 — John-Kristian Dalseth

Festivalsjef Lisa Hoen Foto: Marius Fiskum

Sommerferien står for døren, men når høst- og vintermørket setter inn venter det igjen filmfestivaler i Tromsø. Først ut er vår barnefilmfestival TIFF Junior i september og så omsider en ny utgave av TIFF i januar!

Etter at 2021-utgaven av TIFF endte opp med å bli heldigital, med unntak av vår populære utekino på Stortorget, er festivalen ekstra motivert til å sette sammen en ny utgave for 2022 hvor vi forhåpentligvis omsider kan samle publikum i kinosalene igjen. Datoene for neste utgave er 17.-23. januar og festivalsjef Lisa Hoen ser lyst på mulighetene for å ha en mer normal filmfestival over nyttår.

- Vi er i full gang med å planlegge festivalen, og håper på litt mer normale omstendigheter i januar. Allerede har vi planlagt flere arrangementer for både publikum og filmbransje. Vi gleder oss til å møte publikum igjen!

Det siste halvannet året har programavdelingen i TIFF måtte belage seg på digitale filmfestivaler for å se film som kan være aktuell for Tromsø, men i likhet med i Norge så er også resten av Europa i ferd med å åpnes mer opp nå. I Frankrike arrangeres den prestisjetunge Cannes-festivalen fra 6.-17. juli og i Italia blir det filmfestival i Venezia fra 1.-11. september. TIFFs programråd vil være til stede på begge disse, og forhåpentligvis enda flere utover høsten, i jakt på nye kvalitetsfilmer som kan vekke begeistring hos vårt publikum i januar.

Programmet for den kommende festivalen vil som vanlig bli presentert i starten av desember, men før den tid vil det også røpes små drypp fra programmet, som kan pirre forventningene til publikum og korte ned ventetiden til januar!

- Vi har allerede booket flere filmer som vi skal vise på neste TIFF. Vi ser at også filmbransjen er preget av pandemien da enkelte filmer er innspillinger med få aktører og tilnærmet kammerspill i smittesikre omgivelser. Samtidig er det mange selskaper som har ventet med å lansere sine filmer til pandemien er over, så vi tror dette blir et veldig bra filmår. Nå er vi klare for å se masse ny film i Cannes i neste uke.

TIFF ønsker alle sine publikummere, venner og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

Les også: