TIFF kutter festivalarmbåndet!

Nå er det lettere enn noen gang å dele festivalopplevelsen.

Publisert 20.09.2022 — Sandra Aminda Indahl

Festivalpasset (armbåndet) til TIFF har hatt en sterk symbolikk i form av tilhørighet og samhold - en felles festivalopplevelse. Alle som skulle se film under TIFF har tidligere måtte kjøpe seg et medlemskap til festivalen i form av et festivalpass. Festivalpasset i kombinasjon med billetter gav deg som publikummer tilgang til festivalens filmvisninger.

- Passet har hatt en fin symbolikk for festivalen og ikke minst har det gitt publikummere muligheten til å spotte andre festivaldeltagere. Det har nok vært en fin samtaleåpner for mange, sier Lisa Hoen Festivalsjef i TIFF.

Skal du se mange filmer under festivalen vil summen til festivalpasset oppleves som lav, spesielt siden du også får den fysiske katalogen med på kjøpet. Har du derimot kun mulighet til å se to filmer kan festivalpasset oppleves som en sperre for publikum.


Nå velger Tromsø Internasjonale Filmfestival å fjerne festivalpasset for å skape en mer inkluderende og tilgjengelig festival.

Festivalsjef Lisa Hoen har kuttet festivalarmbåndet.
Festivalsjef Lisa Hoen har kuttet festivalarmbåndet.


- Vi vet at festivalpasset er en terskel for flere. Vi håper derfor at dette tiltaket vil gjøre det lettere for nye publikummere å koble seg på festivalen. Festivalpasset gjør veien lengre for publikum som av ulike grunner bare kan delta «litt». Vi ønsker at festivalen skal føles tilgjengelig for disse også sier Hoen.


Beholder katalogen

Når du tidligere har kjøpt festivalpass har du samtidig fått en katalog med på kjøpet. Nå som festivalpasset fjernes selges katalogen enkeltvis.

- Vi vet at det er mange publikummere som ikke ønsker en fysisk utgave av katalogen, spesielt nå som programmet er så lett å navigere seg i på nett. Vi ønsker likevel fortsatt å ha katalogen tilgjengelig for de som foretrekker en fysisk utgave av programmet, sier Lisa Hoen

Det vil være mulig å bla i en digital utgave av katalogen på nett i tillegg til at du kan lese om filmene i filmomtalene på tiff.no. Den fysiske utgaven av festivalkatalogen vil være mulig å kjøpe over skranke.


Early Bird - Klippekort i salg nå

Nå som man ikke behøver festivalpass for å se film er det lettere enn noen gang å dele en filmopplevelse med en kollega, medstudent, venn eller nabo. Allerede nå kan du kjøpe klippekort til redusert pris via festivalens Early Bird kampanje og disse billettene kan enkelt deles med alle du ønsker å ha med deg på festivalen. Du finner klippekortene i vår nettbutikk.

Det er bare å begynne å gjøre seg klare til TIFF!

Kjøp klippekort

Les også: