TIFF 2021 og nye smitteverntiltak

Vi jobber fortsatt for å arrangere årets festival, og vil gjøre tiltak for bidra til den nasjonale dugnaden de neste to ukene.

Publisert 04.01.2021 — Håvard Stangnes

Foto: Leander Voets

På TIFF jobber vi fortsatt for å arrangere en trygg festival 18.-24. januar, både i kinosaler og digitalt. Vi er i nær dialog med de lokale smittevernmyndighetene, og vil følge de anbefalingene som kommer fra både sentralt og lokalt hold.

Vi ønsker å bidra til den nasjonale dugnaden de neste to ukene, i lys av de nye smittevernsrestriksjonene, og gjør derfor en del tiltak for å hjelpe til med dette.

Avlyser arrangementer før festivalstart

Selv om det fortsatt er lov å ha opptil 200 mennesker i lokaler med fastmonterte seter, følger vi myndighetenes anbefaling om å ikke samle folk i de kommende to ukene. Vi avlyser/utsetter derfor alle planlagte publikumsarrangementer fram til festivalstart.

  • Programpresentasjonen på Verdensteatret torsdag denne uka blir kun digital, uten publikum i salen.
  • Planlagte skolevisninger i samarbeid med Den kulturelle skolesekken uka før festivalen blir flyttet til et senere tidspunkt.
  • Alle møter og samlinger med festivalstaben i forkant av TIFF blir digitale.

Utvider digitalt tilbud

Vårt TIFF Digital-program består av 30 filmer, samt en hel del arrangementer som strømmes live.

Vi jobber nå med å få utvidet vårt TIFF Digital-tilbud, og forsøker å få rettigheter til å vise flere filmer digitalt. Dette for at publikum som kanskje dropper turen til Tromsø i lys av de nye restriksjonene skal få mulighet til å se så mye god TIFF-film som mulig.

De som allerede har kjøpt klippekort med billetter, vil kunne bruke disse på digitale visninger.

Utsatt billettsalgsstart

Det ordinære billettsalget til TIFF 2021 skulle etter planen starte mandag 11. januar kl 08:00. Dette er nå utsatt til torsdag 14. januar kl 08:00.

Billettsalg for Festivalens venner skulle starte fredag 8. januar kl 12:00. Dette er nå utsatt til onsdag 13. januar kl 18:00.

Følg med på tiff.no

Vi vil legge ut oppdatert informasjon om status her på tiff.no så snart vi får ny informasjon fra smittevernsmyndighetene.

I de neste to ukene håper vi at vi sammen får smittetrykket til å gå ned, slik at landet kan åpne opp igjen den 18. januar.

Inntil da oppfordrer vi alle til å holde seg hjemme så mye som mulig, vær nøye med håndhygienen og hold god avstand til andre. Så håper vi at vi sees på festival!

Les om våre øvrige smitteverntiltak for TIFF 2021

Trygg TIFF

Les også: