Stumfilmkonserten LIMITE / Live: Hedvig Mollestad og Barents Band legger ut på turné.

Publisert 05.02.2024 — Sandra Aminda Indahl

Etter fullsatt premiere under TIFF i januar, legger nå stumfilmkonserten LIMITE: Live: Hedvig Mollestad med Barents band utpå turné før den ønskes velkommen tilbake i Tromsø under Silent Film Days i april.


Et ekte avantgardistisk mesterverk

Tromsø internasjonale filmfestival inviterer hvert år musikere til å komponere ny musikk til filmer fra stumfilmepoken. Denne gangen var det Komponist og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen som ble invitert inn som musikalsk leder for den konserten som er satt til filmen LIMITE. Med sju album med sin egen trio og tre solo-utgivelser, to Spellemannspriser og flere nominasjoner har hun etablert seg som en anerkjent artist.

- Vi har valgt å jobbe med Mollestad, fordi hun er en sinnsykt kul artist. Hun har så utrolig mye å spille på musikalsk. Filmen har vi blant annet valgt ut ifra hennes nåværende musikalske utforskning, inkludert forestillingen «Liquid Borders», sier festivalsjef i TIFF Lisa Hoen.

Den brasilianske filmen LIMITE er et ekte avantgardistisk mesterverk, og viser stumfilm på sitt mest eksperimentelle.

- Da TIFF presenterte filmen LIMITE av Mário Peixoto, en kunstner og poet som i hele sitt virke var opptatt av grenser og begrensninger, var nysgjerrigheten min umiddelbart pirret. Det ville være en perfekt tematisk vei videre, og kontrasten i filmens «base»: Tre mennesker stengt sammen i en liten båt, men med hele det store åpne havet rundt, er også et sølvfat når man skal lete etter musikalske idéer, forteller Mollestad.

Limite musikere Jacob de hoop TIFF januar
Innokentiy Ivanov og Hedvig Mollestad under TIFF i januar. Foto: Jacob De Hoop

Årets Barenstsprosjekt - Klar for turné

Stumfilmkonserten er årets Barentsprosjekt, og i dialog med Mollestad har festivalen satt sammen et nytt ensemble som re-aktualiserer denne klassiske stumfilmen og tar den med på turné.

- Besetningen TIFF har kuratert gjør at det blir et stort spenn i det soniske uttrykket - noe jeg synes er både inspirerende og viktig, sier Mollestad.

Årets Barents-band består av fire uavhengige profesjonelle musikere:

Aleksander Kostopoulos, trommeslager fra Bodø

Vladislav Demin, virtuose fiolinist fra Petrozavodsk

Innokentiy Ivanov, stjernevibrafonist

Ståle Storløkken, keyboardist som er en norsk jazz-legende

Stumfilmkonserten LIMITE / Live: Hedvig Mollestad med Barents Band under TIFF 2024. Foto: Jacob De Hoop.

Første stopp på turnéen er under Barents Spektakel i Kirkenes søndag 18. Februar 13:00 på Aurora Kino Kirkenes, etter dette beveger filmkonserten seg blant annet videre til Tromsø Silent Film Days og vår kjære Verdensteatret 18.-21. April.

Vi gleder oss til å avsløre resten av stoppene på turnéen!

Billetter til LIMITE Live: Hedvig Mollestad med Barents band i Kirkenes.

Les også:

Thank you!

Her er årets prisvinnere!