Stumfilmdager i Tromsø 27.-30. april!

Velkommen til en ny utgave av Stumfilmdager 27. - 30. April!

Publisert 28.03.2022 — marion

Her møter klassiske stumfilmer nyskrevet og levende musikk i en kinosal bygd for nettopp stumfilm - Verdensteatret. I år presenterer vi et spennende knippe filmer, med noen store navn på menyen, alle sammen akkompagnert av fantastiske musikere!


Årets åpningsfilm er Hitchcocks thriller The Lodger, som vises med live musikk av Wako, et av de kuleste nordiske jazzbandene for tiden. Kjetil Schjander Luhr tar med seg felespiller Michael Barett Donovan for å spille live til det dramatiske mesterverket av Charlie Chaplin, Småen og den legendariske skrekkfilmen Nosferatu følger med skrekkelig (men tidvis hyggelig) musikk komponert og fremført av hardtslående The Nosfera 4.

Vi byr også på noen mindre kjente, men akk så fantastiske stumfilmer, som The Women of Ryazan, en spektakulær film som til tross for å være snart hundre år gammel gjenlyder samtidens #metoo problemstillinger. Denne blir akkompagnert av vårt Barentsband, som består av fire talentfulle musikere fra Norge og Russland, ledet av Herborg Rundberg. Stumfilmdagenes stamgjest og en av verdens ledende stumfilmpianister, britiske John Sweeney spiller til den sensuelle avantgarde-filmen Erotikon av Gustav Machatý; og en av stumfilmæraens siste store produksjoner, The Wind vises med live soundtrack av bandet Buster Sledge!

Vi er også stolte over å presentere et helt nytt prosjekt hvor Nasra Ali Omar i samarbeid med Rakel Nystabakk har komponert ny musikk til D.W. Griffiths mektige Intolerance fra 1916.

Programmet finner du her og på Verdensteatret.no

Les også: