Stumfilmdager 21.-24. april

Endelig er det klart for en ny utgave av Stumfilmdager - hvor vi fyller Verdensteatret med levende filmkonserter!

Publisert 17.04.2021 — John-Kristian Dalseth

Zero-G spiller til THE GIRL WITH THE HATBOX på Stumfilmdager i 2019. Foto: Mats Gangvik

Stumfilmdager arrangeres i april hvert år, men ble naturlig nok avlyst i fjor på grunn av nedstengningen i Norge og resten av verden. Nå er det heldigvis lys i enden av tunellen og vi gleder oss derfor ekstra mye til årets utgave.

Stumfilmdager arrangeres av TIFF og finner sted på Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø, vår egen kino som er over hundre år gammel og ble bygget nettopp for å vise stumfilm med levende musikk i kinosalen. Denne tradisjonen lever i beste velgående, hvor vi viser klassiske stumfilmer satt til moderne musikk.

Hele syv konserter finner sted fra onsdag 21. til lørdag 24. april, inkludert blant annet en heidundrende åpningsforestilling med BRUDEFERDEN I HARDANGER og en lenge etterlengtet premiere som avslutningsforestilling når bandet Iran Mayen fremfører sin filmkonsert KORONA, som opprinnelig skulle ha premiere på TIFF i januar. Hele programmet for festivalen, med omtaler av både filmer og musikere, finner du på Verdensteatrets hjemmeside hvor du også kan kjøpe billetter.

Velkommen på Stumfilmdager i Tromsø!

Stumfilmdager 2021 poster

Les også: