Six Feet of Separation vant pris på Kortfilmfestivalen i Grimstad

Kortfilmen hadde sin verdenspremiere under årets TIFF som del av «Film fra Nord»-programmet.

Publisert 15.06.2022 — Anna Näumann

Toni Nordli vant Gnistprisen og mottok denne helga 50.000 kroner under Kortfilmfestivalen i Grimstad, for filmen sin Six Feet of Separation.

- Det er utrolig stas at juryen har valgt ut min film blant så mange gode alternativer, sier Toni Nordli til NTB.

34 år gamle Nordli bor på Bardufoss, og har tidligere jobbet seks år i filmbransjen i England som lokasjonsassistent på prisbelønte produksjoner som Killing Eve og The Father, i tillegg til å produsere egne prosjekter.

Da filmen tidligere i år hadde sin verdenspremiere på TIFF i Tromsø,  ble Nordli nominert til den gjeve prisen Tromsøpalmen. Espen Nomedal som valgte filmen inn til Film fra Nord-programmet er imponert over Nordli. 

- Filmen hadde verdenspremiere under TIFF i år. Vi tok ikke inn mye film som tematiserte covid, men vi syntes denne hadde noe mer å tilby. På et vis handler den om avstandsforhold. som blir lite tematisert på film. Laget med få ingredienser som alltid er spennende, skaper den sårbarhet og nærhet, og er veldig velfortalt. Han er en regispire og prisen er velfortjent, vi heier på Toni.

Six Feet of Separation skildrer et relasjonsdrama mellom to personer, som sliter med å få forholdet til å fungere i pandemiske tider. Dina og Noah bor hver for seg i London og nedstengingen under Covid-19 setter forholdet deres på prøve. Usikkerheten øker og Dina vil flytte tilbake til Norge, mens Noah vil hun skal bli. Verden har forandret seg. Har de forandret seg med den?

Dina og Noah spilles av Nina Yndis og Fayez Bakhsh, og handlingen foregår på engelsk.

I sin beskrivelse skriver juryen, som bestod av Tore Tomter, Terje Dale og Elisa Fernanda Pirir.

Juryen syntes kvaliteten på årets filmer var ekstremt høy, både teknisk og i fortellerevnen. Vi fant en overraskende historie om avstanden som ble tvunget på oss i løpet av de siste to årene på grunn av pandemien. Vinnerfilmen representerer nøyaktig hva denne juryen ser etter, og vi er svært glade over å gi årets Gnistpris til regissør Toni Nordli og hans film SIX FEET OF SEPARATION. Vi ønsker ham alt godt i sitt fremtidige arbeid.

Tromsø Internasjonale Filmfestival gratulerer Toni Nordli med gnistprisen. 


Les også: