Publikum ønsker å støtte ukrainske filmskapere

Under visninger av BUTTERFLY VISION ville publikum gjerne ha informasjon om hvordan de kunne støtte Ukraina.

Publisert 23.01.2023 — Sandra Aminda Indahl

I sideprogrammet East Side Stories har vi gitt rom til stemmer som kan si noe verdifullt om landene og historiene hos våre naboer i øst. En sentral film i dette programmet, var den Ukrainske filmen BUTTERFLY VISION.

Filmen ble tatt godt imot av festivalens publikummere og produsent Darya Bassel fikk muligheten til å presentere filmen på festivalen.

—Darya Bassel hadde fin dialog med publikum etter visningene av BUTTERFLY VISION. Filmen handler om krigssituasjonen, men er laget før eskaleringen i februar 2022, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Butterfly Vision Q&A
Festivalsjef Lisa Hoen sammen med produsent Darya Bassel under Q&A etter visningen av BUTTERFLY VISION på TIFF 2023. Foto: Mazz Cummings.


— Flere publikummere lurte på hvordan vi i Norge kan hjelpe Ukraina. Vi i TIFF har derfor lyst til å oppfordre publikum til å støtte ukrainske filmskapere som jobber i Ukraina med å dokumentere krigssituasjonen. Mange av disse er i en farlig og vanskelig situasjon, sier Hoen.


Via DOCU/HELP kan du støtte den ukrainske filmbransjen ved å:

Støtte filmskaperne

DOCU/HELP hjelper ukrainske filmskapere ved å gi dem det mest nødvendige filmutstyret uten hvilket det er umulig å fortsette å filme og arbeide (som batterier, harddisker, minnekort, ladere, adaptere, mikrofoner, erstatninger for skadede linser, etc.). Vi vil også hjelpe til med å dekke kostnadene til drivstoff, medisiner og førstehjelpsutstyr, samt grunnleggende behov i nødssituasjoner (engangsbetalinger på opptil 4000 UAH).

Støtte DOCU DAYS UA

DOCU DAYS UA er Ukrainas største dokumentarfilmfestival som vanligvis finner sted i Kiev siste uken i Mars. Festivalen er en viktig arena for den ukrainske filmbransjen.

Les mer om DOCU/HELP

Les også: