Programmet er klart!

Med filmer fra 38 land er programmet til TIFF 2022 fullt av særegne filmperler fra hele verden.

Publisert 17.12.2021 — Hanna Hjelmeland

Det blir verdenspremiere på norske A HUMAN POSITION på TIFF i januar

- Programmet til TIFF 2022 gjenspeiler et sterkt filmår. TIFF skal være stedet der du kommer i kontakt med verden gjennom filmen, og dette har vært vårt fokus i programleggingen, sier festivalsjef i Tromsø Internasjonale filmfestival Lisa Hoen.

Norsk verdenspremiere

Den norske filmen A HUMAN POSITION av Anders Emblem har verdenspremiere på TIFF 2022. Filmen handler om Asta, som er journalist og virker melankolsk av grunner vi etter hvert skal forstå. En dag kommer hun over en sak i avisen om en asylsøker som blir tvunget ut av Norge etter ti år, saken leder til at Asta må finne sin posisjon, både i jobben og privatlivet.

Sterke filmer i sideprogrammet “Ulikhetens pris”

TIFF hadde et program om ulikhet i 2015, og siden har tematikken bare blitt mer og mer aktuell. Selv om alle er enige i at økt ulikhet ikke er bra, så øker den verden over. I de åtte filmene i sideprogrammet har regissørene satt fokus på skillene mellom oss, både i arbeidsliv og livsituasjon. Her møter vi blant andre den karismatiske direktøren Blanco spilt av Javier Bardem i GOOD BOSS av Fernando León de Aranoa, og Juliette Binoche i rollen som den suksessfulle forfatteren Marianne som får seg jobb som vaskedame med minstelønn for å skrive om erfaringene i BETWEEN TWO WORLDS.

Juliette Binoche som Marianne i BETWEEN TWO WORLDS

TIFF Digital - filmer du kan se hjemmefra

Åpningsfilmen i Film fra Nord-programmet, SMILE OG VINKE av Eva Charlotte Nilsen, Paul Verhoevens svært underholdende film basert på den sanne historien om 1600-tallsnonnen Benedetta Carlini og fire filmer i konkurranseprogrammet er blant filmene i TIFF Digital-programmet. På denne måten håper TIFF å kunne inkludere så mange som mulig kommende festival, også de som ikke kan være i kinosalen i Tromsø.

Brasilianske MEDUSA av Anita Rocha da Silveira er med i konkurranseprogrammet

Filmkonserter på Alfheim svømmehall

Det er duket for helt spesielle opplevelser i det ikoniske bygget når vi arrangerer filmkonserter I (det tomme) bassenget. Komponist og spillende musikalsk leder Herborg Rundberg setter musikk til den sovjetiske filmen Women of Ryazan (Syndens landsby på norsk) fra 1927, sammen med Marianne Halmrast (NO), Diana Makeeva (RU) og Lin Valentine (RU). Filmkonserten Iran Mayen: Korona, som egentlig skulle fremføres på Alfheim i 2021 da TIFF ble en heldigital festival, er også tilbake på programmet i svømmehallen.

Hele programmet finner du her

Les også: