Positive publikumstall på årets TIFF

Til tross for at filmfestivalen ble heldigital i 2021 har mange sett film både inne og ute under TIFF i januar.

Publisert 26.03.2021 — John-Kristian Dalseth

Etter nøye opptelling kan filmfestivalen nå slå fast at det totale publikumstallet på TIFF 2021 ble 36 128. Dette er tall arrangøren er meget fornøyd med og viser at store deler av TIFFs publikum ble med på overgangen fra fysisk filmfestival til å se filmer hjemme på TIFFs digitale plattform. Mer detaljerte publikumstall følger.

- Vi er svært glade for at så mange deltok på TIFF, selv om festivalen ble helt annerledes enn først planlagt. Vi har tydeligvis et lojalt og omstillingsvennlig publikum. Vi nådde også ut til mange nye publikummere med det digitale formatet, sier festivalsjef Lisa Hoen.

9. januar, kun en drøy uke før filmfestivalen opprinnelig skulle sparkes i gang, ble det besluttet at årets utgave av TIFF måtte bli heldigital på grunn av innstrammingene i de nasjonale smittevernrestriksjonene. Det eneste fysiske visningsstedet som besto var festivalens tradisjonelle utekino på Stortorget, hvor det ble satt opp 17 visninger, som samlet opptil 200 publikummere per forestilling. Her ble blant annet premieren på festivalens åpningsfilm Ninjababy avholdt, i tillegg til to andre norske premierer og flere forestillinger for barnehager og skolebarn.

- Vi er stolte av at vi hadde to verdenspremier på de norske spillefilmene Ninjababy og Han på utekinoen. Publikum hadde kledd seg godt og holdt ut i kulda. Det var viktig for oss å opprettholde utekinoen som arena, da fikk vi et felles møtested for publikum og synlighet i bybildet, sier Hoen.

Festivalsjef Lisa Hoen er godt fornøyd med publikumstallene for TIFF 2021. Foto: Jøran Lynum

Det totale publikumstallet fordeler seg slik:

29 623 publikummere på VOD (Video on Demand)-visninger. Dette tallet er regnet ut fra antall solgte billetter og gjennomsnitt antall seere per billett, hentet fra TIFFs publikumsundersøkelse.

På forestillingene på utekinoen ble det registrert 2225 besøkende.

Alt i alt, med skolevisninger, solgte VOD-billetter og besøkende på utekinoen er det totalt registrert 20 264 billetter.

Det var til sammen 6256 unike brukere på TIFF 2021, det vil si antall unike billettkjøpere på VOD og utekinoen.

TIFF arrangerte flere direktestrømminger (live streams) under festivalen, blant annet samtaler med filmskapere, gjester og andre. Det var totalt 6450 seere på disse overføringene. Merk: disse seerne er ikke inkludert i det offisielle publikumstallet nevnt over.

I programmet til TIFF 2021 ble det presentert 110 filmtitler. Av disse var 58 spillefilmer (inkludert 54 i VOD-programmet). 28 kortfilmer ble vist på VOD i festivalens Film fra Nord-program. På utekinoen ble det vist 24 kortfilmer under morgen- og kveldsprogrammene. 70 offentlige VOD-visninger var tilgjengelig for publikum på TIFFs digitale plattform.

- Vi lærte mye om VOD og strømming av arrangementet under TIFF, og publikum har vist oss at de er interesserte i et slikt tilbud. Selv om TIFF først og fremst skal være et møtested for felles opplevelser så ønsker vi å teste ut å ha et mindre digitalt tilbud også på TIFF 22, avslutter Hoen.

Den 32. utgaven av TIFF arrangeres 17.-23. januar 2022.

Se video med høydepunkter fra TIFF 2021! 

Les også: