Påmeldingen til Film fra Nord 2023 er nå åpen!

Norges største filmfestival inviterer filmskapere til å delta i sideprogrammet Film fra Nord.

Publisert 31.08.2022 — Sandra Aminda Indahl

Det er 23. gang festivalen setter opp dette sideprogrammet, som omfavner filmer fra Barentsregionen og andre sirkumpolare områder. Det er mulig å sende inn langfilmer, kortfilmer og dokumentarer hvor enten tematikk/handling eller produksjonen har tilknytning til de nordlige områdene i de nordlige områdene i Norge, Sverige, Finland, Russland, Canada, USA (Alaska) eller Island og Grønland.

Filmene som blir valgt ut til årets program kan bli presentert både i og utenfor konkurranseprogrammet. Tromsøpalmen tildeles beste kortfilm eller dokumentar i konkurranse. Premien består av et diplom og 5000 euro til regissøren av vinnerfilmen.

Ny programsjef for Film fra Nord

Vi er glade over å kunne meddele at Astrid Aure er vår nye programsjef for sideprogrammet Film fra Nord. Med lang erfaring som journalist og redaktør, begynte Astrid i Tromsø Internasjonale Filmfestival som Administrerende direktør og markedssjef i 2014. Hun har siden vært involvert i nesten alle aspekter av organisasjonen. For tiden ferdigstiller hun sin masteroppgave i filmvitenskap, og skriver om framstilling av kjønn og urfolksidentitet i en voksende bølge av feministisk, nordlig urfolksfilm.

- Film fra Nord spiller en sentral rolle for både filmbransje og publikum i den sirkumpolare regionen, og jeg gleder meg til å få jobbe med programmet. Min ambisjon er å fortsette å styrke programmet og den viktige arenaen Film fra Nord er for bransjen, sier Aure.

Påmelding

Påmeldingsfristen for filmene er 20. oktober 2022. Filmer under utvikling kan også meldes inn. Alle filmene som møter programmets kriterier, vil bli sett av en egen påsynskomité.

- Barentsregionen og store sirkumpolare områder står nå ovenfor enorme utfordringer samtidig som de bærer på mange ufortalte og fascinerende historier. Jeg ser fram til å se årets filmer nå som vi åpner opp portalen for bidrag til Film fra Nord 2023, sier Aure.

Les om retningslinjene           Gå til påmeldingsskjema

Radji - Closing ceremony
RADJI av Georg Götmark og John Erling Utsi vant Tromsøpalmen for beste film i sideprogrammet Film fra Nord. På bildet: Konferansier Ida Løken Valkeapää, hovedrolleinnehaver Simon Issát Marainen og regissørene John Erling Utsi og Georg Götmark. Foto: Mats Gangvik.

Les også: