Oslo-premiere på Stumfilmkonserten Strike!

Lørdag 29.oktober rigger vi oss til med Stumfilmkonsert på SALT art & music i Oslo!

Publisert 25.10.2022 — Sandra Aminda Indahl

Lørdag 29.oktober presenterer vi Stumfilmprosjektet STRIKE /LIVE: KOHIB, Kristian S. Olstad og Vladislav Demin på SALT art & music!

Stumfilmprosjektet hadde sin premiere under TIFF 2021 og ble vist i Tromsø under elektronikafestivalen Insomnia fredag 21. oktober og nå til helgen skal den presenteres til musikk- og filminteresserte Oslobeboere! 

Følg arrangementet på Facebook.      Kjøp billett her.

Strike i oslo

Om Filmen
Sergei Eisensteins ikoniske film om arbeidernes kår, akkompagnert av live musikk fra Kohib (aka Øivind A. Sjøvoll) og Kristian Svalestad Olstad fra Norge med Vladislav Demin fra Russland. Denne berømte stumfilmen er Sergei Eisensteins første spillefilm i full lengde, laget året før nok et mesterverk, Panserkrysseren Potemkin. Handlingen i filmen finner sted i 1903, da fabrikkarbeidere i det pre-revolusjonære Russland bestemmer seg for å streike. Myndighetene demper opprørene på en brutal måte, noe som resulterer i den berømte sekvensen der scener som viser nådeløs undertrykkelse av streiken, veksler med bilder av slaktet storfe. Parallellen mellom skjebnen til dyrene og arbeidernes forhold brukes flere ganger i filmen. Et annet sentralt tema i STREIK er kollektivisering kontra vestens individualisme.

Om Musikerne

KOHIB (aka Øivind A. Sjøvoll) er produsent, komponist og musiker bosatt i Tromsø. Han har vært aktiv på elektronikascenen i en årrekke, og har etterhvert opparbeidet en betraktelig diskografi. Han har spilt på festivaler som Sonar, Migz, CO-POP, Insomnia, Sommerøya og Piknik i Parken. Hovedfokus har lenge vært musikk i album og EP-format, men artisten har i det siste også fokusert på musikk til film og bilde. Etter å ha sluppet et kritikerrost album i mai 2020, har Kohib også hatt musikk til NRK serien 113, samt flere kortfilmer, og lyddesign til litteratur. Kohib liker seg godt i et mollstemt landskap, og bruker ofte samples fra omgivelsene i sine produksjoner for å tirre dynamikken i lydbildet.

VLADISLAV DEMIN er en virtuos fiolinist fra Petrozavodsk i Russland. I en alder av 23 tok Vladislav sin doktorgrad i musikk. Siden da deltok han i mange nasjonale og internasjonale prosjekter. Før han flyttet fra Russland hadde han en grei karriere som solo-fiolinist med ulike klassiske orkestre, og utforsket andre sjangre med blant annet folkemusikkbandet Sattuma, post-rock-bandet Escape the Void, for å nevne noen.

KRISTIAN S. OLSTAD er oppvokst på Jessheim, og har tatt sin musikkutdannelse (master i musikkutøving) på Musikkonservatoriet i Tromsø. Han har gjort seg bemerket i norsk kulturliv og medvirket/medvirker i en rekke konstellasjoner deriblant: Kid Exodus, Anneli Drecker, Heidi Solheim, Adjagas, Pristine, Øystein Blix, MØRK, Ugress, Pistol & Bart, KOMA, Kaja Bremnes og LEAGUS for å nevne noen. I tillegg til å være en fremragende gitarist har Kristian gjort seg bemerket med sin elektroniske gitarteknikk og stil. Kristian er i disse dager plateaktuell med prosjektet LEAGUS.Arr: Tromsø Internasjonale Filmfestival
med støtte av Barentskult

Les også:

Ny teknisk leder i TIFF