TIFF-frivillige på lunsj med ordføreren!

Frivillighetens år 2022 skal feire Norges viktigste lagarbeid. I den anledning inviterte ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen, frivillige fra TIFF på lunsj.

Publisert 20.01.2022 — Hanna Hjelmeland

Ordføreren inviterte TIFF-frivillige til en liten festivalpause på Skirri Foto: Mats Gangvik


Under årets festival er det 185 frivillige som er med på TIFF og legger ned en viktig innsats før, under og etter festivalen. Denne innsatsen betyr veldig mye, både for TIFF og for byen.

- Frivilligheten er utrolig viktig for Tromsø, og for hele landet, hver eneste dag. Idrett, kultur, beredskap, friluft og mye mer. TIFF hadde ikke gått rundt uten de frivillige, sier Wilhelmsen om viktigheten av frivillighet for Tromsø.

Festivalsjef Lisa Hoen er enig med ordføreren

- Frivillige betyr enormt mye for TIFF, det blir ingen festival uten dem. De bringer kompetanse, engasjement og gjør en massiv jobb. Gjennom å ha frivillige fra forskjellige land får også TIFF knyttet internasjonale kontakter og bygger nettverk som er viktig for oss.

Ingen frivillige, ingen TIFF, det er ordføreren og festivalsjefen helt enige i. Foto: Mats Gangvik

Legger til rette for gode opplevelser

- For mange handler frivillighet på TIFF også om å bli kjent med nye venner. Vi legger til rette for at de skal få se film, både under festivalen og på frivillig kick-off før det braker løs. Det skal være sosiale samlinger og såklart mat og drikke når de er på jobb. Det er også fint å sette frivilligheten på CV-en og ledelsen i TIFF stiller opp som referanse for frivillige om de ønsker det, forteller Hoen. 

På lunsjen deltok TIFF-frivillige Rania Sheikh Farah, Espen Forfang og Cecilie Liv Moe. De er alle stedsansvarlige under festivalen, på forskjellige av TIFF sine visningssteder. 

Rania Sheikh Farah er ny student i byen og ble tipset om å være frivillig ved festivalen fra andre frivillige! Hun er stedsansvarlig for vårt største visningssted i år, nemlig utekinoen på stortorget. Rania snakker fem språk, noe kommer godt med når man er festivalens ansikt utad mot nysgjerrige turister i sentrum.

Espen Forfang har vært frivillig på TIFF noen ganger før og kjente at det var nesten så han ikke meldte opp i år da han uansett fikk noen billetter igjennom jobben. Vi er veldig glad for at han "tok seg i det" og ble med som stedsansvarlig på kulturhuset under TIFF.

Cecilie Liv Moe har vært frivillig på TIFF i 22 år(!) og er en enorm ressurs som allerede har jobbet langt over "frivilligkvoten" sin inneværende festival. Hun mener det sosiale samværet man får i utbytte gjennom å være frivillig er veldig givende, rett og slett livsviktig. 

Fra venstre: frivillig Espen Forfang, frivilligkoordinator Sigbjørn Pettersen, frivillig Cecilie Liv Moe og frivillig Rania Sheikh Farah Foto: Hanna Hjelmeland

Markeres i hele 2022

Frivillighetens år 2022 skal feires av frivillige, medlemmer, organisasjoner, kommuner, næringsliv og alle andre, både nasjonalt og lokalt, heter det på nettsiden. 

- Kommunen har allerede begynt å markere Frivillighetens år, og vil fortsette med det igjennom hele året. Vi er representert i alle arbeidsgruppene, og kommer til å bidra med det vi kan, forteller ordføreren på spørsmål om hvordan året skal markeres.

Les mer om frivillighetens år her

Les også:

2 for 1 på Stumfilmdager

TIFF søker teknisk leder