Ny teknisk leder i TIFF

Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) har ansatt Sander Stabell som ny teknisk leder for TIFF og Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø.

Publisert 28.06.2023 — Sandra Aminda Indahl

Da nåværende teknisk leder har bestemt seg for å returnere til skolebenken lyste TIFF i mars ut stillingen, og festivalen er glad for å nå annonsere at Stabell (26) er vår nye tekniske sjef. Stillingen har det overordnede tekniske ansvaret for Verdensteatret året rundt, samt TIFF i januar, Stumfilmdager i april og vår festival for barn og unge TIFF Junior i september.

- Sander har vært et fantastisk tilskudd til den tekniske staben på Verdensteatret siden han kom inn som vikar for tre år siden. Han er dyktig, nøye og lærevillig og ikke minst en positiv og trivelig type som jeg er sikker på kommer til å blomstre i denne jobben, sier John-Kristian Dalseth som er leder og programsjef ved Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø.

Sander Stabell startet sitt liv i kinobransjen på Harstad kino- og kulturhus i 2015. Her har han også jobbet på festivalen AMIFF (Arctic Moving Image & Film Festival). Han har vært digitaloperatør (kinomaskinist) på Aurora kino Fokus siden 2017, hvor han også har fungert som skiftleder under TIFF de siste årene.

- Det er en stor glede for oss å få Sander med på TIFF-laget gjennom hele året. Han har allerede mye erfaring med kinoteknikk som er et eget fagområde hos oss. Samtidig har han vært med oss i de mest intensive festivalperiodene gjennom sitt arbeid på Aurora Kino, og her har han alltid stått på og bidratt positivt i forhold til både publikum, frivillige og ansatte, sier festivalsjef i TIFF, Lisa Hoen.

Han har siden høsten 2020 også hatt et vikariat som maskinist på Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø og kjenner dermed både festivalen og Verdensteatret godt fra før.

- Etter jeg flyttet til byen og deltok på mitt første TIFF i 2018 våknet interessen min for Verdensteatret og filmteknikk. Den har bare økt etter noen år i stiftelsen, og jeg har nå gleden av å kunne ta fatt på nye og spennende utfordringer sammen med resten av det flotte teamet vårt. Jeg ser spesielt frem til årets høydepunkt for mange av oss, å lage en heidundrende god festival i januar, sier han.

Stabell tiltrer som teknisk leder 14. august.

Les også: