Ny sesong på Verdensteatret

Denne uken åpner Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø og publikum ønskes velkommen til en kinohøst fylt med kvalitetsfilm og spennende arrangementer!

Publisert 17.08.2022 — Sandra Aminda Indahl

Torsdag 18.august åpner Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø igjen dørene for publikum og sesongen starter med en kjent filmklassiker i ny restaurert versjon når THE GODFATHER pryder lerretet. Leder og Programsjef John-Kristian Dalseth ønsker både nytt og gammelt publikum velkommen til åpning.

- Vi åpner med et brak! Gudfaren er et av filmhistoriens mest elskede og omtalte verk og det er ganske utrolig å tenke på at den har 50-årsjubileum i år. Den har derfor fått en kongelig behandling i restaureringen og denne versjonen i 4K både ser og høres helt fantastisk ut. Selv om det nok er mange publikummere som har sett denne filmen både en og to ganger før er den vel verdt et gjensyn nå, og vi håper selvsagt også at det publikum der ute som ennå ikke har sett disse filmene nå virkelig kjenner sin besøkelsestid!

Det vil også være mulig å se del 2 og 3 i sagaen om Corleone-familien på Verdensteatret i august.

TheGodfather50years

I det Verdensteatret slipper høstens første program finner vi flere filmperler, inkludert den sterke og intime filmen VORTEX som hadde sin norgespremiere under årets TIFF. VORTEX som kontrast til Gaspar Noé's tidligere filmverk er en naken og kontemplativ film om to livspartnere som drives fra hverandre i møte med alderdom og demens. Filmen har mottatt gode anmeldelser i forkant av kinopremieren uken som var og kan sees på Verdensteatret fra 19.august.

Vortexx

Programmet for august bærer med seg et kvalitetsrikt og spennende filmlandskap og vi kan håpe at denne smakebiten setter standarden for hvordan resten av filmhøsten på Verdensteatret kommer til å se ut.

- Våren var veldig hektisk og det var fortsatt mye uforutsigbart i kinomarkedet etter alle restriksjonene ble fjernet i februar, så det føles på mange måter som en ny frisk start nå til høsten. Vi har mange spennende planer både for høsten og det neste året som jeg gleder meg veldig til å jobbe videre med, og i tillegg har vi nå også ny produsent på plass i Tony, som skal bidra til å gjøre Cinemateket enda bedre og enda mer synlig for kinopublikummet i Tromsø, sier Dalseth.

Se hele programmet og kjøp dine billetter på Verdensteatrets nettside.

Velkommen til en ny sesong på Cinemateket!


Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø er driftet av Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Les også: