Ny produsent på Verdensteatret

Tromsø internasjonale filmfestival har ansatt Sofie Lødding (24) som fast produsent på Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø.

Publisert 26.06.2023 — Sandra Aminda Indahl

Lødding er et ekte kulturmenneske og har erfaring fra flere av byens største festivaler. Hun har siden 2019 vært gruppeleder for frivillige i Buktafestivalen, hvor hun også sitter i styret. Ved forrige utgave av TIFF i januar var hun en del av billett- og infoavdelingen. Hun har i tillegg vært innom Rakettnatt, samt vært prosjektleder for festivalen Kongeparken.

- Sofie er et festivalmenneske tvers igjennom, som brenner for å lage gode kulturopplevelser for publikum. Hennes engasjement og spesifikke erfaring passer perfekt til rollen som produsent på Verdensteatret og vi er veldig glade for å få Sofie med på laget, sier John-Kristian Dalseth som er leder og programsjef ved Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø.

Lødding har i vår tatt en bachelorgrad i ledelse, innovasjon og marked ved Universitetet i Tromsø og ser fram til å ta fatt på rollen som produsent ved en av Europas eldste kinoer.

- Jeg har alltid vært glad i Verdensteatret, spesielt når det er festivaler her. Nå gleder jeg meg til å lære mer om helårsdriften og være med på å drive og utvikle kinoen og cinemateket fremover, sier hun.

For tiden er Lødding produsent for Musikkfest Tromsø, som skal arrangeres 19. august og etter det vil hun innta produsent-stolen på Verdensteatret.

Les også:

Ny teknisk leder i TIFF