Ny og spennende designpartner for TIFF

Hei Yo Studio går inn som ny designpartner for Stiftelsen Tromsø Internasjonale Filmfestival og deres første store prosjekt er TIFF 2023!

Publisert 15.09.2022 — Sandra Aminda Indahl

TIFF har som tradisjon å presentere en ny festival-profil hvert år. Når januar er over og våren nærmer seg setter festivalen i gang en profilprosess som forteller noe om hvordan den ønsker å tre inn i det nye året.

- Den årlige profilen er en viktig del av TIFF og skal sette stemninga inn mot festivalen. Målet er et visuelt uttrykk publikum legger merke til og som man gjerne kan mene noe om, sier Lisa Hoen Festivalsjef i TIFF.

I tillegg til å utvikle designet til TIFF 2023 vil Hei Yo Studio jobbe med profil og design til Stumfilmdager, TIFF Junior og Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø.

- Det kommer til å bli veldig spennende å jobbe med de mange prosjektene som TIFF som står for. Vi tror det vil bli mye energi og gode muligheter til å utvikle designløsninger som er utenfor det som forventes og kanskje til og med utfordrer litt. TIFF tør, og det liker vi, sier Christopher Ide Designer i Hei Yo Studio.


Hei Yo Studio
Fra venstre: Liv Ragnhild Kjellman, Christopher Ide, TIFF og Alexander Flohr.

For å jobbe med TIFF har Hei Yo Studio satt sammen et team med tre designere med bred kompetanse bestående av Alexander Flohr, Liv Ragnhild Kjellman og Christopher Ide. Både Liv-Ragnhild og Christopher har god kjennskap til TIFF. Christopher har jobbet med profildesign for TIFF gjennom hans tidligere arbeid i TANK design Tromsø og Liv-Ragnhild har blant annet illustrert et «Visuelt essay» om festivalopplevelsen under TIFF 2021. Alexander har jobbet som selvstendig designer i München siden 2003 og kommer inn med et internasjonalt perspektiv.

- På mange måter representerer Hei Yo Studio noe som klaffer veldig godt med TIFFs egen identitet. De er lokalt forankret, men også internasjonale. I tillegg til å ha god kjennskap til stiftelsen har de også Alexander som gir oss muligheten til å bli kjent med festivalen gjennom nye øyne. Tror også at hans internasjonale nettverk kan gi oss tilgang til nye uttrykk, sier Sandra Aminda Indahl Kommunikasjonssjef i TIFF.

“Hei Yo Studio is a playground for delightful projects with passionate people. With roots in branding and graphic design, the studio is ambitious to explore different perspectives and new horizons. Let's create!»

Vi gleder oss til å se hvordan profilen formes og benyttes fram mot TIFF 2023!

Les også: