Ny leder ved Cinemateket

Publisert 07.02.2022 — TIFF

John-Kristian Dalseth er ny leder ved Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø. Foto: TIFF

Da nåværende leder ved Cinemateket Sveinung Wålengen før jul takket ja til ny jobb som programsjef ved Frogner kino i Oslo har Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) måtte finne en erstatter, og TIFF er glade for å meddele at John-Kristian Dalseth er ansatt som ny leder og programsjef ved Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø.

Dalseth har jobbet i TIFF siden høsten 2012, da han ble ansatt som produsent ved Cinemateket. Han har i tillegg innehatt flere forskjellige stillinger i filmfestivalen i perioden fram til i dag, blant annet som programsjef for Film fra Nord og vikarierende kommunikasjonssjef.

- Vi er veldig glade for at John-Kristian nå skal lede Verdensteatret fremover. Han har jobba hos oss i snart ti år og har opparbeidet seg mye erfaring gjennom ulike stillinger i TIFF. I tillegg er han en svært dyktig prosjektleder og et skikkelig arbeidsjern. John-Kristian har en bred filmkompetanse og brenner for å utvikle Verdensteatret videre som film- og kulturhus, sier festivalsjef i TIFF Lisa Hoen.

Dalseth har allerede kjennskap til stillingen da han vikarierte i den i seks måneder i 2020 da daværende leder var i permisjon. Han ser nå fram til å ta over lederstillingen på permanent basis.

- Jeg har allerede et sterkt forhold til Verdensteatret og er både glad og stolt over å ha fått ansvaret med å lede Cinemateket videre. Det er en ganske stor ære å få styre en kino og kulturhus som har en så unik posisjon som Verdensteatret, og som betyr såpass mye for publikum. Nå som vi forhåpentligvis også er på vei ut av pandemien og kan utnytte mulighetene i kinosalen for fullt igjen, gleder jeg meg til å sammen med resten av den dyktige staben på Verdensteatret til å fylle huset med kvalitetsfilm, konserter og spennende arrangementer som gir minneverdige opplevelser for alle som besøker oss, sier Dalseth.

Dalseth tiltrer formelt i stillingen 1. mars.

Les også: