"Ninjababy" åpner TIFF

Yngvild Sve Flikkes nye spillefilm Ninjababy åpner festivalen 18. januar.
- En ung film som vil treffe et bredt publikum, sier festivalsjef Lisa Hoen.


Publisert 11.12.2020 — Håvard Stangnes

Ninjababy er en rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid midt i sin mest fertile alder. Filmen er basert på tegneserieromanen «Fallteknikk» av Inga Sætre. Filmen får kinopremiere 26. februar. Men allerede 18. januar kan du se filmen på Tromsø internasjonale filmfestival.

– Det er alltid stas å kunne annonsere festivalens åpningsfilm, og ekstra stas når det er en ny, norsk spillefilm. Vi tror Ninjababy kommer til å sette et perfekt anslag på TIFF 2021, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Yngvild Sve Flikke (f. 1974) har i en årrekke regissert drama og dokumentar for NRK, før hun i 2015 spillefilmdebuterte med Kvinner i for store herreskjorter. Filmen ble nominert til Amanda i Norge og Dragon Awards på filmfestivalen i Gøteborg. Hun har også regissert flere episoder av TV-serien Heimebane.

– Jeg har i årevis fått høre at jeg bare MÅ oppleve TIFF, den beste filmfestivalen ifølge flere jeg kjenner. At Ninjababy er valgt som åpningsfilm er derfor en stor glede, sier regissøren.

Se trailer:

Greit å gå på trynet

Ninjababy er historien om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Rakel synes det er vanskelig nok å ta vare på seg selv, og ser det som en umulig oppgave å skulle ta seg av et lite barn. «Den er en fucking jævla sneaky ninjababy, som bare tror den kan gjemme seg der inne og kose seg, og så snike seg ut ni måneder senere.»

– Jeg ønsker å si at det er greit å gå på trynet og rote det til, det kommer du til å gjøre mange ganger i livet, og det er greit så lenge du kommer deg på beina igjen, sier Yngvild Sve Flikke.

Ung film som treffer bredt

Filmen er laget for et ungt publikum, men både regissøren og festivalsjefen håper og tror den kan slå an også hos eldre publikummere.

– Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i følelsen av å være stuck, av å være et sted man ikke vil være, å ikke ha tro på at man takler livet lenger, at man er en drittperson. Og folk i alle aldre kan kjenne seg igjen i forventninger fra omverdenen som strider med det man kjenner inni seg, sier regissøren.

– Det er en morsom film om å bli tvunget til å bli voksen. Selv om den har en ung profil, tror jeg den vil treffe et bredt publikum. Det er en film som passer godt i tiden, og den har en morsom form som en spillefilm med iblandet animasjon, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Hovedrollen Rakel spilles av Kristine Kujath Thorp (f. 1992). I andre roller finner vi Nader Khademi, Tora Dietrichson, Herman Tømmeraas, Silya Nymoen og Arthur Berning. Filmen er produsert av Yngve Sæther/Motlys og distribuert av Arthaus.

Les også: