Mie Bergh åpner Silent Film Days 2024!

Den multi-talentfulle musikeren Mie Bergh skal åpne Tromsø Silent Film Festival 2024 med THE GIRL IN TAILS - en sosial satire som tar for seg kjønnsroller og samfunnshykleri.

Publisert 11.03.2024 — Sandra Aminda Indahl

Åpningen finner sted på Verdensteatret torsdag 18. april kl. 19.00.

- Jeg har hatt stor glede av å få jobbe med denne filmen! Den er humoristisk, men tar samtidig opp seriøse temaer og reelle følelser. I bunn bygger den på en feministisk tematikk gjennomført på en finurlig og smart måte hvor den ligger som et grunnlag uten å være altomfattende for handlingen til filmen, sier musikker Mie Bergh.

I THE GIRL IN TAILS møter vi Katja som har en streng far som nekter å gi henne penger til å kjøpe antrekk til eksamensballet. Hennes bror behandles helt motsatt og har et klesskap som er overfylt av skjorter og silkeslips. Når Katja bestemmer seg for å troppe opp på festen i sin brors kjole og hvitt mens hun drikker, røyker sigarer og danser med de andre damene, skaper hun furore i landsbyen. Etter å ha blitt kasta ut av sin far søker hun ly på en av vennenes herregård. Her møter hun en gjeng lesbiske intellektuelle. Dette er en morsom, feministisk komedie om kvinnelig motstandskraft og lek med kjønnsrollene.

The Girl in Tails

Gjennom et samarbeid med Insomnias talentprogram Cloud Exit ble Bergh valgt ut som en av flere artister som skal få testet seg som stumfilmkomponist under Silent Film Festival. At Mie er valgt ut til å være med å bære åpningen er ikke tilfeldig.

- Mie en er talentfull musiker vi har fulgt med på lenge. Hun har både vært TIFF-artist med bandet A Million Pineapples og spilte på vår avslutningsfest i år. Det har vært spennende å se Mie utvikle seg til soloartist – hun har en energisk sceneopptreden og bruker mange instrumenter, så det blir veldig gøy å se hva hun finner på til The Girl in Tails. Dette er en film som matcher Mie bra i humør og tone, sier festivalsjef i TIFF, Lisa Hoen.

Bergh tar for tiden master i rytmisk musikk med laptop som instrument ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Fra før har hun en BA i klassisk perkusjon. Bergh får her ta i bruk alle sine musikalske ferdigheter.

Mie Bergh under TIFF Closing Party 2024. Foto Magdalena Wojtas.

- Jeg kommer til å blande ulike teknikker i musikken jeg lager, dette ved bruk av ulike sjangre, instrumenter, rom og stillhet, effekter og motiver. Jeg skal prøve å spille på alt jeg kan og har mulighet til for å gjøre det mest mulig interessant for publikum, og for å gjøre det artigst og variert for min egen del, sier Bergh.

Som en del av Cloud Exit hvor jobber Bergh med å utvikle seg videre som soloartist, her får hun blant annet veiledning av Nasra Ali Omar.

- Vi er veldig glade for å samarbeide med Insomnia, Talent Norge og Samfunnsløftet om utvikling av nye talenter. Å komponere musikk til klassiske stumfilmer er for mange en ny musikalsk utfordring, men også stimulerende og utviklende. I år har erfarne Nasra Ali Omar vært mentor for talentenes arbeid med stumfilmkomposisjon. Hun har tidligere jobbet med flere musikalske konsepter for Stumfilmdager i Tromsø, avslutter Hoen.


Les mer om forestillingen og sikre deg billett.Les også: