Insomniafestivalen og TIFF utvikler talenter gjennom stumfilm

Publisert 16.03.2023 — TIFF

Bildet er av nonne.

Insomniafestivalen og Tromsø internasjonale filmfestival går sammen om å arrangere stumfilmkonsertene NOTHING BUT TIME / Live: Kinsella & Elfrida og DR. CALIGARIS KABINETT / Live: nonne under årets Stumfilmdager. Nordnorske musikere, som er en del av Insomnias talentprogram Cloud Exit, vil fremføre nykomponert musikk live til stumfilmene.

Musikktalenter fra nord

Insomniafestivalen sitt talentprogram Cloud Exit, støttet av Talent Norge og SNN samfunnsløftet, gir nye nordnorske musikktalenter muligheten til å eksperimentere og utvikle sine ferdigheter innen elektronisk musikk.

Talentene for 2022 var nonne, en artistduo bestående av Gustav Eidsvik og Erlend Skotnes, artisten Elfrida aka Grete-Johanne Torvholm, og artisten Kinsella, aka Bjørk-Guinevere Kinsella Eide. Live fremføringer med veiledning av en mentor er en del av programmet, og i den sammenhengen skal de spille egenkomponert musikk til to stumfilmer under Stumfilmdager 19.-22. April 2023.

Musiker Gaute Barlindhaug var med på å starte Cloud Exit og er nå mentor for artistene i prosjektet. 

- Ideen til Cloud Exit var å skape en arena for elektronisk musikk slik at en kunne presentere det foran et faktisk publikum. Vi ønsker å ta artistene ut av den digitale “clouden” og inn i det virkelige, sier Gaute Barlindhaug. 

Psykedelisk rock til tysk horror

Duoen nonne spiller psykedelisk rock, med suggerende riff og dansbare rytmer. I 2022 slapp de debut-EPen «Frem og Tilbake» og høstet gode kritikker. Ved bruk av trommemaskiner, synthesizere og høye gitarer har bandet fått fans av både rock og elektronisk musikk til å samles. Den 22. April skal nonne spille egenkomponerte toner foran et publikum på Verdensteatret til stumfilmen DR. CALIGARIS KABINETT, en tysk horror fra 1920 om søvngjengere og mord i en liten småby. Da de blir spurt om hvordan det har vært å lage musikk til DR. CALIGARIS KABINETT forteller Erlend Skotnes fra bandet;

- Det er annerledes enn når vi lager vår egen musikk. Det blir filmen som legger føringene og som hele tiden er med oss i tankene når vi komponerer.

Stumfilmdager: THE CABINET OF DR. CALIGARI / Live nonne
Stumfilmdager: THE CABINET OF DR. CALIGARI / Live nonne


Musikk til mangfoldig hverdagsliv

Samtidig som nonne har jobbet med DR. CALIGARIS KABINETT, har musikerne Elfrida og Kinsella gått sammen om å skape musikk til bysymfonien NOTHING BUT TIME. En fascinerende hybrid av fiksjon og dokumentar om det mangfoldige hverdagslivet i Paris på 1920-tallet.

Både Kinsella og Elfrida er dyktige musikere med et stort spenn. Kinsella er kjent for et vakkert og spennende lydlandskap som blander elementer fra hennes mangfoldige musikalske bakgrunn. Elfrida er både musiker, sangskriver, musikkprodusent, tekniker og komponist. Hun skaper et musikalsk univers som veksler på grensen til pop, sterkt påvirket av det elektroniske landskapet. Sammen gir de en unik opplevelse fredag 21. April under Stumfilmdager.

Stumfilmdager: NOTHING BUT TIME / Live Kinsella & Elfrida
Stumfilmdager: NOTHING BUT TIME / Live Kinsella & Elfrida

Les mer og kjøp billetter til stumfilmkonsertene:

Nothing but time / live: Kinsella & Elfrida

Dr. Caligaris kabinett / live: nonne

Les mer om Cloud Exit på Insomniafesivalens nettside.

Les også:

2 for 1 på Stumfilmdager

TIFF søker teknisk leder