IBELIN vinner Publikumsprisen under TIFF 2024

Den 34. festivalutgaven av Tromsø internasjonale filmfestival er forbi og publikummet har nå avgitt sine stemmer. Mandags ettermiddag var tellingen gjennomført og TIFF har annonsert at vinneren av årets publikumspris er den hjerteskjærende dokumentaren IBELIN av Benjamin Ree.

Publisert 22.01.2024 — TIFF

IBELIN som følger den forbløffende historien om den avdøde gameren Mats Steen fikk sin Norgespremiere under Tromsø internasjonale filmfestival kun dagen etter Verdenspremieren på den prestisjetunge internasjonale filmfestivalen Sundance.

- Vi er veldig glade for at vi fikk ha Norgespremieren på IBELIN. Jeg har ved flere anledninger fått tilbakemelding fra publikum som er sterkt berørt etter å ha sett den. Filmen er spennende og nyskapende i formen og viser blant annet de positive sidene teknologi og gaming kan ha på et menneskets liv, sier Festival- og Programsjef Lisa Hoen.

Festivalsjef Lisa Hoen og Vibeke Skistad under Norgespremieren på IBELIN. Foto: Simen Salomonsen Hjelle

Den sterke dokumentaren har blitt godt mottatt av kritikere og nå også publikum når den stikker av med årets Publikumspris etter å ha bli sett av 1200 publikummere til stor applaus og våte øyekroker under TIFF. Regissør Benjamin Ree hadde ikke mulighet til å delta fysisk på premieren i Norge, men deltok via Zoom fra Sundance i USA.

Regissør Benjamin Ree på skjermen under Norgespremieren av IBELIN. Foto: Simen Salomonsen Hjelle

- Dette var helt fantastiske nyheter å få! Å bli tildelt publikumsprisen betyr enormt mye for alle involverte i filmen. Tusen takk til publikum som har stemt på oss. Vi har vært ekstremt nervøse for de første visningene av filmen, og derfor betyr det ekstra mye. TIFF var den første filmfestivalen jeg var på som 18-åring, og jeg har vært tilbake på festivalen flere ganger siden da. TIFF har en stor plass i mitt hjerte, og derfor er det ekstra spesielt at Ibelins første pris kommer fra nettopp verdens beste filmfestival. Tusen, hjertelig takk! Sier regissør Benjamin Ree.

Publikumsprisen er en av festivalens mest høythengende priser.

- Den viser jo hva som treffer festivalens eget publikum best. Ofte går prisen til en feelgood-film, men denne gangen har den gått til en film i en helt annen sjanger. Jeg tror tematikken til filmen treffer mange. Enten man spiller selv eller har venner eller familie som er knyttet til miljøet. Når alt kommer til alt er det en sterk, vakker og ærlig fortelling om en ung gutts kamp om finne sin plass i verden, avslutter Hoen.

Gikk du glipp av norgespremieren under TIFF, kan du glede deg til filmen kommer på kino 3. mars!

Les også:

Thank you!

Her er årets prisvinnere!