Her er årets filmkonserter!

Det er duket for noen minneverdige kvelder i Alfheim svømmehall

Publisert 20.12.2021 — Hanna Hjelmeland

Det er duket for filmkonserter i Alfheim svømmehall i 2022!

Filmkonserter har alltid vært en viktig del av filmfestivalen og i programmet til 2022-utgaven er det tre musikalske godbiter å glede seg til. Vår tradisjonelle stumfilmkonsert, et samarbeid som går på tvers av grensene mellom Norge og Russland, er i år WOMEN OF RYAZAN fra 1927 av regissør Olga Preobrazhenskaya. Musikerne i prosjektet russiske Diana Makeeva og Lin Valentine, samt norske Marianne Halmrast og Hergborg Rundberg. Sistnevnte er også musikalsk leder i prosjektet.

De to andre filmkonsertene har sin opprinnelse fra fjorårets Film fra Nord program «Lockdown». Bandet Iran Mayen fra Tromsø skulle etter planen spille sin filmkonsert KORONA på forrige festival, men da TIFF 2021 måtte gjøres heldigital ble denne utsatt. Den fikk senere sin premiere på Stumfilmdager på Verdensteatret i april, men skal nå under TIFF 2022 endelig fremføres i Alfheim svømmehall slik de opprinnelige planene var i 2021.

Filmen EALÁT ble vist i det digitale programmet i 2021, men vil fremstå i en helt ny drakt under årets festival. Da vil nemlig regissør og artist Elle Márjá Eira fremføre filmens soundtrack live, sammen med et fullt band av musikere, bestående av Morten H. Pettersen, Johannes Garam Liebig, Lucy Parnell, Terry Edwards og Dermot Sheedy.

Alle filmkonsertene er i Alfheim svømmehall. Maks kapasitet på disse forestillingene er 50 personer, i henhold til dagens smittevernregler, så dette blir meget eksklusive og minneverdige filmkonserter – og utvilsomt blant høydepunktene på TIFF 2022.

Alle tre konsertene er utsolgt i henhold til dagens kapasitet med maks 50 publikummere. Vi håper å kunne åpne for flere publikummere hvis smittevernreglene tillater det.

Onsdag 19. januar kl. 21.00 – Elle Márjá Eira: Ealát

Fredag 21. januar kl. 21.00 – Barentsband: Women of Ryazan

Lørdag 22. januar kl. 21.00 - Iran Mayen: Korona

Les også: