ELLOS EATNU - LA ELVA LEVE vinner publikumsprisen!

Mandags ettermiddag var tellingen gjennomført og vinneren av årets publikumspris er festivalens Åpningsfilm: ELLOS EATNU – LA ELVA LEVE av Ole Giæver.

Publisert 23.01.2023 — Sandra Aminda Indahl

Ole Giæver etter visningen av ELLOS EATNU - LA ELVA LEVE under åpningen av Tromsø internasjonale filmfestival 2023. Foto: Mats Gangvik. 

Under festivalen har filmen blitt sett av nesten 3000 mennesker til stående applaus og våte øyekroker. Regissør Ole Giæver snakker varmt om møtet med publikum og byen.

— Vi er veldig glade for å ha fått publikumsprisen på TIFF. Hele uka har vi følt på publikums varme. Det har vært en overveldende opplevelse at så mange mennesker har stoppa oss på gata for å si at de har blitt beveget og rørt av filmen, sier Giæver.

Åpningsseremoni TIFF 2023
Skuespiller Ella Marie Hætta Isaksen, regissør Ole Giæver og festivalsjef Lisa Hoen under åpningsseremonien for TIFF 2023. Foto: Mats Gangvik

— Filmen ELLOS EATNU - LA ELVA LEVE har slått godt an blant publikum i Tromsø. Av de jeg har snakka med hadde svært mange dette som sin favoritt. Filmen berører og forteller om en viktig epoke i Norge og Sápmi. Samtidig er det et nært portrett om samisk identitet og den personlige utviklingen hos hovedrollen Ester.

Hovedrolleinnehaver Ella Marie Hætta Isaksen og regissør Giæver har begge tilbrakt hele festivaluka i Tromsø og hatt mange møtepunkter med byens publikum.

— Ella og jeg reiser hjem glade og varme om hjertet. Tusen takk til Tromsø og TIFF-publikummet for måten dere har tatt imot filmen på, sier Giæver.

Gikk du glipp norgespremieren under TIFF, kan du glede deg til filmen kommer på kino 3.februar.

Les også: