Det blir TIFF!

Om under tre måneder ønsker vi igjen velkommen til filmfestival i Tromsø. Snart slippes de første filmene i programmet, og allerede nå kan du kjøpe klippekort med TIFF-billetter til earlybird-pris.

Publisert 29.10.2020 — Håvard Stangnes

Festivalsjef Lisa Hoen. Foto: Tim Barclay

TIFF 2021 skal gå av stabelen 18.-24. januar, til tross for koronarestriksjoner og mye usikkerhet i kulturbransjen. I høst har TIFF-staben arrangert barnefilmfestivalen TIFF Junior, ogfikk testet ut hvordan man kan lage festival med de begrensningene som har vært pålagt. Ved å gjøre en del tilpasninger, viste det seg å gå  kjempefint.

- Vi merket at folk var veldig glade for å kunne gå ut og oppleve kultur sammen med andre, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Med en del justeringer, tilrettelegging for både håndhygiene og god avstand mellom publikum i innslipp og saler skal selve TIFF i januar også la seg gjennomføre på en god måte

Lokalt publikum i fokus

- På TIFF 2021 må vi programmere med litt færre filmtitler, flere visninger per film og litt lengre tid mellom visningene enn vanlig. Men vi skal få til å lage en flott festival for publikum, sier festivalsjef Hoen.

På grunn av reiserestriksjoner blir det nok færre tilreisende gjester, og trolig få eller ingen fra utlandet. Festivalsjef Lisa Hoen tror ikke dette vil ødelegge festivalstemningen.

- Tromsøværingene har jo alltid vært kjernen i TIFF-publikummet, så det skal nok bli god festivalstemning uansett!

TIFF Junior avstand
TIFF Junior ble arrangert med gode smittevernstiltak. Foto: Jamie M. Bivard

Første programslipp like om hjørnet

Snart slippes de første titlene til årets festivalprogram, og festivalsjefen gleder seg til å presentere det for publikum.

- Det blir masse spennende film fra hele verden, og vi kan love et program med både kvalitet og aktualitet.

Nå kan du kjøpe klippekort med TIFF-billetter til en ekstra billig penge. Earlybird-tilbudet gjelder fram til 12. november.

- Vi legger også opp til et digitalt program, for de som ikke kan komme til Tromsø, er syke, eller er i risikosone og ikke ønsker å gå på kino. Og hvis man vil kombinere å se film i kinosal og digitalt, kan man bruke samme klippekort til begge typer billetter, sier Lisa Hoen.

Les også: