Det blir digitale filmvisninger under TIFF!

Etter tilbakemelding fra publikum vil TIFF nå ha en daglig digital visning under festivalen.

Publisert 03.01.2024 — TIFF

Digitale filmvisninger ble tatt i bruk under TIFF i 2021 og 2022 på grunn av restriksjoner knyttet til pandemien. I 2023 ble festivalen gjennomført i full størrelse uten et digitalt program, men etter tilbakemeldinger har vi jobbet med å få digitale visninger på plass under årets festival.

-Vi har fått tilbakemelding fra publikummet vårt om at de savnet de digitale visninger, derfor har vi jobbet en stund med å få på plass et tilbud for årets festival. Dette gjør at vi kan være tilgjengelig for de som er syke, mangler barnevakt, har lang reisevei eller av andre grunner ikke kommer seg til kinosalene, sier Festivalsjef i TIFF Lisa Hoen. 

Festivalsjef Lisa Hoen. Foto: Jamie Michael Bivard.

Tilgjengelig i hele Norge

Billetter til de digitale visningene kan kjøpes på helt vanlig måte og legges ut i salg sammen med ordinært billettsalg mandag 8. januar 08:00. De syv utvalgte filmene er fordelt på festivalens syv dager som en daglig digital visning. Kjøper man billett til visningen har man filmen tilgjengelig i 48 timer fra oppsatt visningstid. De digitale visningene kan kun sees i Norge.

-Det er verdt å merke seg at dette betyr at man nå kan sitte hvor som helst i landet og fortsatt kunne ta del i festivalen, sier Hoen.

I likhet med vanlige visninger, kan de digitale visningene også bli utsolgt, så her burde man også sikre seg billetter om man ønsker å få med seg en av disse filmene i løpet av festivaluka.

Et utdrag som viser bredden i festivalprogrammet

De syv filmene er valgt ut fra de forskjellige sideprogrammene, så her får man også et inntrykk av bredden i festivalprogrammet.

Stillbilde Riceboy Sleeps

-Filmene som er valgt ut er et utdrag fra festivalprogrammet. Det er Film fra Nord, internasjonale titler, både dokumentar og spillefilm. Blant annet er det den canadiske filmen Riceboy Sleeps som ikke kommer i norsk kinodistribusjon og premiere på samisk film fra vår egen region med The Tundra Within me. Så her er det mye å glede seg til, avslutter Hoen.

Mer informasjon om det tekniske og praktiske rundt TIFF Digital finner du her.

Les mer om filmene i TIFF Digital!

Les også:

Thank you!