Coen og Cooke holdt Master Class for TIFF-publikummet!

Fredag 19. januar var det fullsatt sal på Kulturhuset når publikum fulgte med på Ethan Coen og Tricia Cooke i samtale med Kaleem Aftab.

Publisert 19.01.2024 — TIFF

Klipper og filmskaper Tricia Cooke fortalte publikum at hun har hatt lyst til å besøke Tromsø i lang tid, og endelig falt brikkene på plass.

Det var programmerer og filmkritiker Kaleem Aftab som fikk Cooke interessert i Tromsø og TIFF, forteller festivalsjef Lisa Hoen. Da Aftab delte noen bilder fra byen og festivalen fikk Cooke første sniktitt på Tromsø, og i år fant hun veien - med ektemann og regissør Ethan Coen. 

Paret er ikke bare gift, men har også jobbet sammen på flere filmer. Under årets festival finner vi retrospektivet Coen-brothers: Crime and Human Comedy som viser 8 av Coen-brødrenes filmer. I Master Classen gikk Coen og Cooke gjennom enkelte av filmene sine, fortalte både om hvordan de samarbeider seg imellom, og hvordan flere av filmene ble til. Stikkord som humor, sjangerforståelse og hvordan prosjekter endrer seg fra manus til innspilling og igjen i klippeprosessen var sentrale. 

Ethan Coen and Tricia Cooke. Foto: Jamie Michael Bivard.

For Coen har filming vært lek fra han og broren var barn, og denne holdningen til film har han på mange måter fortsatt i dag.

-Det er på en måte en forlengelse av hva jeg og Joel [Coen] gjorde da vi var barn. Man lagde bare en film, sier Coen.

Foto: Jamie Michael Bivard.

Den Oscar-vinnende regissøren hadde aldri ambisjoner om å bli prisvinner. Han forteller at grunnen til at de skaper noe nytt er for deres egen skyld, ikke nødvendigvis for å være nyskapende. 

Publikum fikk også sjansen til å stille Coen og Cook spørsmål i salen under fredagens Master Class, og på lørdag vil sjansen by seg igjen når Ethan Coen holder Q&A etter visningen av filmen Fargo på lørdag.

Les også:

Thank you!