Cathrine Steene blir ny administrativ leder i TIFF

Publisert 09.03.2022 — marion

Cathrine Steene blir ny administrativ leder og nestleder i TIFF. Hun har jobbet som økonomiansvarlig og konstituert administrativ leder ved Nordnorsk Kunstmuseum. Nå starter hun i fast stilling i TIFF.

– Vi er kjempeglade for å få Cathrine med på laget. Hun har lang erfaring fra både administrasjon og utviklingsarbeid innen kunst- og kulturformidling i Nord-Norge, og vi ser frem til å få henne med all sin kompetanse inn i TIFF, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Cathrine Steene (49) er fra Tromsø og har jobbet de siste 20 årene i ulike administrative stillinger i Nordnorsk Kunstmuseum. Hun har studert litteraturvitenskap, kunsthistorie og nordisk språk ved Norges arktiske universitet og økonomi på BI.

– Cathrine har veldig god forståelse for, og erfaring med, både kunst og kultur samt økonomi og administrasjon. Vi var ute etter en administrativ leder som har denne unike kombinasjonen fordi administrativ leder også er nestleder i organisasjonen, sier Hoen.

– Jeg gleder meg helt enormt til å få jobbe i TIFF sammen med en gjeng dyktige og engasjerte kolleger, sier Steene.

    Hun tiltrer formelt stillingen 4. juni etter at tidligere administrativ leder i TIFF, Astrid Aure, har fått nye utfordringer i TIFF og skal jobbe som prosjektleder for barn og unge, samt festivalsjef for TIFF Junior. I en mellomperiode har også Bodil Kjelstrup vært vikarierende administrativ leder i TIFF før hun ble ansatt som direktør ved Hålogaland Teater.

    Cathrine Steene gleder seg til å ta fatt på oppgavene i Tromsø Internasjonale Filmfestival.

    – TiFF er en festival med verdier jeg assosierer meg med, og en festival med lang og stolt historie, og som jeg selv har brukt mye. Det er en sterk merkevare for Tromsø, nord og internasjonalt, og det er en viktig arena for ulike stemmer. Krigen i Europa lagt seg som en mørk og ubehagelig skygge over livene våre og i konflikt er kunstens stemmer viktige – her har TIFF en unik posisjon som arena og brobygger. Jeg er veldig stolt og glad over å tre inn i jobben som administrativ leder. Jeg ser fram til spennende utfordringer og å bruke min erfaring til beste for festivalen, sier Steene.

      Les også: