Åpningsfilm på utekinoen!

Selv om alle visninger i kinosaler er avlyst, består TIFFs utekino. Nå blir det både filmkonsert, åpningsseremoni og norske verdenspremierer på Stortorget i Tromsø!

Publisert 14.01.2021 — Håvard Stangnes

Årets åpningsfilm Ninjababy får fysisk verdenspremiere på utekinoen, samtidig som den blir tilgjengelig på TIFF Digital, mandag 18. januar kl 18:30. Publikum på utekinoen blir dermed de første i verden som får se filmen på lerretet!

– Å kunne få vise åpningsfilmen vår for et ordentlig publikum er så klart kjempeviktig for oss, og noe vi er veldig glade for å ha fått på plass. Nå blir det åpningsseremoni på Stortorget med regissøren til stede, slik man skal ha det på en festival. For ikke å glemme at det er en knallgod film, som nå enda flere får mulighet til å se på TIFF, sier festivalsjef Lisa Hoen.

- Glad for at TIFF kjemper så hardt

Ninjababy er en rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid midt i sin mest fertile alder. Filmen er basert på tegneserieromanen «Fallteknikk» av Inga Sætre. Filmen har ordinær kinopremiere 26. februar.

– Vi har laget denne filmen for at folk skal få oppleve noe sammen, le og gråte i fellesskap. Filmen handler om å ikke gi seg når livet blir vanskelig. Jeg er utrolig glad for at TIFF kjemper så hardt for den felles filmopplevelsen. Det trenger vi nå, sier Ninjababy-regissør Yngvild Sve Flikke.

HAN, av regissør Guro Bruusgaard, får også verdenspremiere på utekinoen onsdag 20. januar kl. 18:30.

HAN
HAN av Guro Bruusgaard får verdenspremiere på utekinoen onsdag kl 18:30.

Filmkonsert og familiedag

Det blir også en rekke andre filmer og arrangementer på ettermiddagstid, både fra Film fra Nord-programmet og enkelte andre filmer fra programmet. Det blir familiedag på Stortorget lørdag kl. 15:00, i tillegg til morgenvisninger for skoler og barnehager mandag til fredag.

På årets festival skulle tre filmkonserter foregå i Alfheim svømmehall. To av disse vil bli satt opp på senere tidspunkt, men en av dem, stumfilmen Streik av Sergei Eisenstein, vil foregå på utekinoen fredag 21. januar kl 20:00. Filmen følges av livefremført musikk fra fire musikere fra Norge og Russland: Kohib (aka Øivind A. Sjøvoll), Evgeny Popov, Kristian Svalestad Olstad og Ekaterina Okhaminskaya. Prosjektet er støttet av Barentskult.

– Filmkonserter er en av signaturene til TIFF, så vi er utrolig fornøyde med at vi får gjennomført en av dem på utekinoen, sier festivalsjef Lisa Hoen.

ÅPningsseremoni
Også i år blir det offisiell åpningsseremoni på utekinoen. Foto: Mats Gangvik

Les også: