Absurd, grov, og tidvis både ubehagelig og konfronterende

Under årets Silent Film Days møter Benjamin Chistensens legendariske og tidligere forbudte stumfilm HÄXAN den kraftfulle musikken til Tromsøbandet Cult Member.

Publisert 05.04.2024 — Sandra Aminda Indahl

Cult Member, kjent for sin energiske og tunge musikk, tar på seg den spennende utfordringen det er å komponere og spille live musikk til den mørke stumfilmen HÄXAN. 

Truls Norbye fra Cult Member deler sin entusiasme for prosjektet.

Stillbilde fra HÄXAN

- Det blir veldig gøy, men det er også en stor utfordring siden de fleste av oss ikke har gjort noe som dette før. Det er befriende og utfordrende da vi tvinges til å tenke litt utenfor boksen i måten vi lager musikk på, sier Nordbye.

John-Kristian Dalseth, daglig leder ved Verdensteatret - Cinematek, uttrykker sin forventning til denne unike forestillingen og betydningen av å inkludere lokale talenter.

- Noe av det mest spennende vi gjør på Silent Film Days er å gi lokale band fra Tromsø og Nord-Norge muligheten til å spille en helt unik form for konsert. Noen av gutta i Cult Member har vært involvert i stumfilmkonserter tidligere, men som band har de aldri spilt til stumfilm før, og vi gleder oss veldig til å se hva de vil gjøre her, sier Dalseth.

John-Kristian Dalseth ønsker Port Almond velkommen på scenen under åpningen av Silent Film Days 2023. Foto: Jamie Michael Bivard.

Dalseth legger til:

- Häxan er en av 1920-tallets mest interessante filmer, som fortsatt fremstår like unik og fascinerende mer enn hundre år etter den møtte publikum for første gang. Den er absurd, grov, tidvis ubehagelig og konfronterende, men også full av bekmørk humor og originalitet.

Den unike forestillingen bringer sammen filmens historiske betydning og moderne musikkens kraft på en måte som lover å engasjere og utfordre publikum.

Du kan oppleve HÄXAN / Live: Cult Member Lørdag 20. april kl. 21:00 på Verdensteatret som en del av Tromsø Silent Film Days.  

Billetter i salg nå!


Les også: