A Human Position erstatter Utvandrerne som åpningsfilm

TIFF gleder seg til å presentere A Human Position som ny åpningsfilm på TIFF 2022!

Publisert 11.01.2022 — Hanna Hjelmeland

Foto: Filmbyrået Jack AS

UTVANDRERNE av regissør Erik Poppe ble i november annonsert som åpningsfilm på TIFF 2022 og skulle etter planen åpne festivalen mandag 17. januar, med påfølgende kinolansering siste helgen i måneden. I forrige uke så filmens norske produsenter seg nødt til å utsette den planlagte kinolanseringen i slutten av januar til 2. september, på grunn av usikkerhet rundt pandemien. Det ble likevel besluttet at filmen kunne være åpningsfilm på TIFF 2022. Det ville imidlertid blitt en dempet åpning uten besøk fra filmskaperne og uten muligheter for presse. Etter flere gode samtaler med produsentene og grundige vurderinger har TIFF nå valgt en annen løsning og besluttet å bytte åpningsfilm. Vi er imidlertid glade for at vi fortsatt kan tilby TIFF-publikummet noen eksklusive førvisninger av UTVANDRERNE under festivalen, men filmen vil ikke bli vist for pressen.

Tromsø internasjonale filmfestival har i dag besluttet at A HUMAN POSITION av regissør Anders Emblem blir ny åpningsfilm på TIFF 2022!

Anders Emblem er en norsk filmskaper fra Ålesund i Møre og Romsdal og utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo. Hans første film SKYND DEG SAKTE hadde norgespremiere på TIFF i 2019, og nå, tre år senere, er filmfestivalen veldig glade for å kunne presentere verdenspremieren på hans nye film. A HUMAN POSITION er en vakker og stilsikker film, dels moralsk drama og dels kjærlighetshistorie. Den følger Asta, en ung kvinne som får testet sitt moralske kompass når hun etter en tids fravær vender tilbake til jobben som journalist i Sunnmørsposten. Filmen er produsert av Emblem og Stian Skjelstad gjennom selskapet Vesterhavet, og distribueres av Filmbyrået Jack. Regissør og produsent vil begge vil være til stede og presentere filmen på åpningen 17. januar.

Anders Emblem og Martha Otte
Regissør Anders Emblem sammen med daværende festivalsjef Martha Otte under norgespremieren av SKYND DEG SAKTE på TIFF 2019. Foto: Jamie Michael Bivard

TIFF gleder seg til presentere A HUMAN POSITION som åpningsfilm på TIFF 2022!

Billettsalget til filmfestivalen starter førstkommende torsdag 13. januar kl. 11.00.

Les også: