Ja, det blir festival!

På TIFF 2021 blir det litt mindre folk, litt færre filmer, men flere visninger og mindre kø. Og et knallsterkt filmprogram - på kino og digitalt.

Foto: Jonatan Ottesen

Slik blir den 31. utgaven av TIFF

18.-24. januar braker det løs igjen når den 31. utgaven av Tromsø internasjonale filmfestival går av stabelen. Det blir litt mindre folk, litt færre filmer, men flere visninger og mye mindre kø - og et knallsterkt filmprogram. Forhåpentligvis kan vi gi et etterlengtet energitilskudd for alle våre publikummere.

En litt annerledes festival

TIFF vil selvfølgelig overholde alle smitteregler og arrangere en trygg festival. Vi samarbeider med smittevernskontoret i Tromsø kommune og følger alle anbefalinger og retningslinjer for å unngå smitte. Heldigvis er det å gå på kino ganske trygt. Det viktigste vi kan gjøre er å gi best mulig tid og rom for at så mange som mulig skal kunne bruke festivalen på en trygg måte.

Det gjør vi med følgende grep:

  • I alle saler vil vi kun utnytte 50 % av kapasiteten.
  • For første gang innfører vi også faste plasser i salene, slik at alle har et dedikert sete å gå til. Det vil ikke bli solgt rush-tickets.
  • Vi programmere mindre tett enn vanlig, slik at vi får god tid mellom visninger. Dørene åpnes 30 minutter før hver visning for å unngå kø.
  • Dersom du ikke kan eller vil komme til en kinosal, kan du se et utvalg av festivalprogrammet på nett. Mer info om dette kommer ved programlansering 16. desember.
I år må alle holde litt mer avstand enn vi er vant med på TIFF.
Alle foto: Leander Voets

Vil mindre kapasitet i salene gjøre det vanskelig å få billetter?

Nei , siden vi ikke kan selge like mange billetter til hver forestilling, har vi i år valgt å ha noe færre filmer i programmet og heller vise alle filmer flere ganger.

For å spre festivalen ut har vi også rigget en ny kinosal: I tillegg til våre faste visningssteder vil vi for første gang vise film i selveste Alfheim svømmehall. Bassenget i det flotte bygget er nå tømt for vann, og blir for anledningen innredet som kinosal.

Hva skal du gjøre som publikummer?

  • Kjøp billetter digitalt! Kontakt oss på mail eller telefon om du lurere på noe.
  • Kom tidlig til visning og finn din plass i salen.
    Har du symptomer – se film hjemme!
  • Kos deg med film!

Les mer om våre smittevernsrutiner:

Trygg TIFF