Mediehuset iTromsø

iTromsø er avisen for «bygutta, byjente, bona og søringa».

Med sine snart 123 år er iTromsø byens eldste avis. Avishuset har gjennom alle disse årene vært lokalisert flere ulike steder i Tromsø, men høsten 2016 flyttet vi inn i nyrenoverte lokaler midt i sentrum, nærmere bestemt ved Prostneset.

Opp gjennom historien har avisen dessuten hatt flere ulike eiere. I dag er Mediehuset iTromsø ett av 53 mediehus tilknyttet Polaris Media, et av Skandinavias største mediehus- og trykkerikonsern. Basert på et registrert lesertall på 38.600 er vi landsdelens tredje største avis.

iTromsø publiserer fortløpende saker og reportasjer på nettstedet itromso.no. Vi gir dessuten ut papiravis seks dager i uken. I mange år har avisen vært redigert etter et prinsipp om «digitalt først», altså at alle sakene våre publiseres fortløpende på nettutgaven vår. Faktisk er om lag to tredjedeler av mediehusets abonnementsmasse i dag rene digitale abonnenter.

iTromsø har de siste årene hatt flere redaksjonelle satsingsområder, hvorav ett av dem har vært kultur. Gjennom en tydelig strategi har avisen løftet dekningen sin av de ulike delene innen kulturlivet, blant annet film, musikk, teater og litteratur. iTromsø har vært mediepartner til Tromsø internasjonale filmfestival siden 2017.