Aurora kino IKS

Tromsø Kino (nå Aurora kino) stiftet Tromsø internasjonale filmfestival i 1991. Aurora kino er en helnorsk, kommunalt eid kinokjede med base i Nord-Norge.

Aurora kino IKS eies av Tromsø, Alta og Kirkenes kommune. I tillegg til eierkommunene sine kinoene drifter Aurora kino IKS kinoene i Narvik, Vardø og Lakselv. Aurora kino IKS er Nord-Norges største kulturaktør målt i besøk, med rundt 400.000 besøk årlig. Dette utgjør 40 % av det totale kinobesøket i Nord-Norge.

Aurora kino IKS er en helnorsk, kommunalt eid kinokjede med base i Nord-Norge, og er i dag representert med kinodrift i alle landets tre nordligste fylker. Vårt hovedkontor og administrasjon er i Tromsø.

Aurora kino IKS er en del av kinoalliansen KinoNor AS, startet ilag med Trondheim og Haugesund kino i 2014. Etter det har flere kinoer kommet til.

Under TIFF kommer mange av våre ansatte fra de andre kinoene til Tromsø for å delta i festivalarbeidet.

De fleste forestillingene under TIFF vises på Aurora kino Fokus som har 878 seter fordelt på 6 saler, og en egen bar. Kinoen har en stor kiosk med ett godt utvalg som åpnet ny i 2019. Vi har en koselig kafe som er åpen under TIFF. Kafeen har god kaffe, hjemmebakte kaker og skjenkebevilling. Ett perfekt sted for å sette seg ned å planlegge dagens program over en kopp kaffe!

Til vanlig har Aurora kino Fokus ett bredt program hele året, og et tilbud til alle. Vi har rundt 270000 besøkende i året.

Aurora kino IKS ønsker deg en fin festival!