Synch

Masterclass / workshop for film- og musikkbransje

19. januar, 14:00-17:00
Amtmandens, Bakrommet (Industry Area)


Påmelding kreves - registrering her

"Synch" som i "synkronisering" er matching av musikk til levende bilder.

Musikk er et sterkt virkemiddel for å underbygge følelser, utvikle historien og skape spenning i filmer. Alle som jobber med produksjon av filmer og TV-serier forholder seg til bruk av musikk på et eller annet plan. I noen tilfeller blir en komponist ansatt for å lage et originalt partitur, og i andre tilfeller ser du etter den rette sangen som passer til en scene.

En utfordring på dette feltet er å finne den rette musikken, og å forstå alle rettighetene som må klareres. Tid er avgjørende, så hvis klaringsdelen blir for komplisert, kan det hende at et spor ikke brukes. For skaperne av musikk kan utfordringen være hvordan de kan nå ut til den produserende filmindustrien – og få dem til å lytte til musikken din.

Budsjett er også en utfordring – en indie-film med lavt budsjett kan kanskje ikke betale for en langsiktig lisens – men finnes det andre måter å lage skalerbare avtaler på, slik at risikoen deles mellom begge kreative parter?

Hvordan kan de to verdenene møtes og kommunisere bedre?

I denne workshopen vil film- og musikkbransjen møtes for å diskutere disse felles utfordringene. Musikkbransjen har kommet med et initiativ for å se på løsninger for begge parter, representert ved organisasjonen Europe in Synch og det lokale synch-byrået High North Music. I tillegg får vi kompetanse på feltet fra britiske Connie Farr i ThinkSynch Music og filmprodusent Ragna Nordhus Midtgard.


Connie Farr, ThinkSynch Music

Med base I London har hun etablert seg som en av de mest erfarne i Europa innen arbeid med synkronisering og har jobbet med mange store film- og serieproduksjoner. Som eier av selskapet ThinkSynch Music har hun jobbet aktivt med å skape samarbeid mellom film- og musikkbransjen.

Ragna Nordhus Midtgard, Mikrofilm
Norsk filmprodusent fra Tromsø. I 2021 ble hun ansatt av det Oscar-vinnende produksjonsselskapet og animasjonsstudioet Mikrofilm. Hun har tidligere jobbet i ni år som produsent og produksjonssjef i produksjons- og distribusjonsselskapet Mer Film.

Daryl Bamonte, Archangelo Music
Britisk musiker, plateselskapssjef og artistmanager, kjent for å jobbe for Depeche Mode og The Cure. Eier av Archangelo Music, keyboardist i Permafrost, konsulent for Schubert Music Europe. Ambassadør for Europe in Synch, en organisasjon som jobber for å øke kunnskapen om synch og å skape gode vilkår for musikkbransje og filmbransje.

Aggie Peterson, High North Music
Artist, sanger og produsent basert i Tromsø, kjent for alt-pop-prosjektet Frost, og hennes soloprosjekt Aggie Frost. Grunnlegger av High North Music, et management for å samle de gode artistene fra nord, med spesielt fokus på musikk som vil synkronisere godt med levende bilder.


Arrangementet er et samarbeid mellom TIFF, Nordnorsk filmsenter og Musikkontoret Nord, og med støtte fra Music Norway.