Terrestrial Verses

Se trailer

Terrestrial Verses er en satirisk perle som kaster et blikk på absurditetene under det autoritære styret i dagens Iran.

Gjennom ni tilsynelatende ubetydelige vignetter utforsker filmen de hverdagslige utfordringene iranere står overfor i Teheran. Fra å gi navn til nyfødte til å skaffe seg førerkort; hver situasjon utfolder seg med en resignert, men intelligent humor som er blandet med en følelse av håpløshet.

Filmens minimalisme tjener ikke bare som et estetisk valg, men også som samfunnskritikk. Kameraet, som står stille hele filmen, blir en taus observatør av de byråkratiske, teokratiske og kvinnefiendtlige hindringene karakterene må navigere forbi. Resultatet er en opplevelse som er morsom, angstprovoserende og opprørende. Strukturen og de innsiktsfulle observasjonene gjør det til en fengslende utforskning av den dagligdagse siden av å leve under autoritært styre. I sin enkelhet klarer filmen å formidle et komplekst følelsesregister, og etterlater seerne både underholdt og oppgitt av standhaftigheten som kreves i den frustrerende hverdagen i Teheran.

Regissør

De iranske regissørene Ali Asgari (f. 1982) og Alireza Khatami (f. 1980) filmet undergrunn-dramaet Terrestrial Verses etter at Mahsa Amini-bevegelsen begynte, for å fange tidsånden i Teherans gater. Filmen hadde verdenspremiere på Filmfestivalen i Cannes, og den resulterte i at Asgari har fått utreiseforbud av de iranske myndighetene, i tillegg til å bli nektet å lage flere filmer inntil videre.

Filmografi

Ali Asgari:
2022 Until Tomorrow
2016 The Silence (kortfilm)
2013 More Than Two Hours

Alireza Khatami:
2017 Oblivion Verses
2013 Rain Dog (kortfilm)
2011 Elephant in the Street (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 13:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Onsdag 17. januar

Kl 16:30
Verdensteatret

Lørdag 20. januar

Kl 14:30
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival