De elendige

Se trailer

LES MISÉRABLES utspiller seg i et av Paris’ banlieues – kjent som belastede forsteder. Historien kretser rundt politimannen Stéphane, som nylig har ankommet fra landsbygda for å jobbe i den lokale politistyrken i Seine-Saint-Denis. Han blir partner med Chris og Gwada, som bruker sine egne metoder for å dempe spenningen mellom rivaliserende gjenger i nabolaget. Teamet blir snart stilt overfor en situasjon de ikke klarer å håndtere, og derfra eskalerer alt…

På overflaten er dette en fortelling om lov og orden, men filmen går dypere enn dette. Tittelen og åstedet for historien – kommunen Montfermeil – gjenspeiler Victor Hugos klassiske roman, og viser at lite har forandret seg på 150 år. Et sitat fra romanen oppsummerer budskapet på lerretet: «Det finnes verken dårlige planter eller dårlige mennesker, bare dårlige dyrkere.» Dette er en fortelling om mennesker som ikke er dårlige, men er i en håpløs situasjon.

Regissør

Ladj Ly ble født i 1978 i Mali, og begynte karrieren i kortfilmkollektivet Kourtrajmé. Kortfilmen THE PITIFUL ble nominert til César-prisen (fransk nasjonal filmpris) i 2018. Spillefilmdebuten LES MISÉRABLES vant juryprisen i Cannes, og er valgt som dette årets franske Oscar-kandidat.

Filmografi

2017 THE PITIFUL / LES MISÉRABLES (SHORT)
2009 GO FAST CONNEXION (SHORT)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival