03:08:38 Tilstander av unntak

Se trailer

Tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder var tiden det tok en ung mann å sprenge et norsk regjeringsbygg for så å henrette mennesker på en sommerleir for sosialdemokratisk ungdom. Totalt drepte han 77 mennesker. Hvordan reagerte (om)verdenen? Hva ble sagt utenfor Norge? Hvordan reagerte ulike samfunn, ulike mennesker – ikke etterpå – men midt i en slik tilstand, hvor ingen ennå visste noe sikkert om omfang, årsak og motivasjon; hvor spekulasjoner gikk i alle retninger. Og hva kan en slik unntakstilstand avsløre om et samfunns politiske reflekser, og om oss selv som politisk handlende individer – den gang som nå?

03:08:38 TILSTANDER AV UNNTAK er en slags direktesendt filminnspilling. En rekonstruksjon av ettermiddagen 22. juli 2011, presentert i sann-tid og bygget på autentiske radiosendinger og lydopptak fra denne dagen. Sekund for sekund, arbeider et team av tegnere, filmskapere og musikere med vår forståelse av denne skjellsettende ettermiddagen.

Forestillingen i Tromsø blir et direktesendt eksperiment i grensesnittet mellom filmkunst og scenekunst – som sendes samtidig fra Hålogaland Teater til «lytteposter» til publikum samlet i Moskva, New York og Bagdad.

03:08:38 TILSTAND AV UNNTAK ble belønnet med to «Heddapriser», og mottok «Osloprisen for Årets Scenekunst» 2020.

Forestillingen på Hålogaland Teater er utsolgt. 

Mer informasjon om forestillingen www.transiteatret.no

Produsert av Transiteatret-Bergen i samarbeid med Institutt for medievitenskap W. Goethe Universitet, (Frankfurt a.M.), Det Vestnorske Teatret og Vega Scene.
Gjestespillet arrangeres i et samarbeid mellom Hålogaland Teater, Tromsø Internasjonale Filmfestival, Transiteatret-Bergen og Performing arts hub Norway.
Støttet av Norsk kulturråd, Statens Kunstfond (DK), PAHN og Bergen kommune.

Søndag 16. januar kl 12.00 inviterer Transiteatret-Bergen, Hålogaland Teater og TIFF til panelsamtalen: SCENEKUNST <–> FILMKUNST: «03:08.38 Tilstander av Unntak» som mediale grensesnitt?

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival