Ali & Ava

Se trailer

Ali & Ava er en hverdagslig, realistisk og ekte historie om ensomhet, familie, og kjærlighet, som utspiller seg i et regnfullt men nydelig Yorkshire. Filmen utforsker deres stadig dypere forbindelse mens tidligere forhold og families fordommer spiller inn. 

Ali og Ava er to mennesker midt i livet, ensomme på hver sin kant. Ali er evig ung på innsiden, boblende med energi og drømmer fortsatt om å slå igjennom som DJ. Hans skammelige hemmelighet er at han og kona har gått fra hverandre. De bor fortsatt sammen siden Ali ikke makter å fortelle sin mer konservative familie om bruddet. Ava er en vennlig og varm skoleassistent, som nå er enke etter at hennes voldelige ektemann parkerte tøflene. Livet består i stor grad av å hjelpe ungene sine, særlig sønnen Callum, som selv nylig har blitt far.

Søt musikk oppstår da de to møtes tilfeldig, og endelig ser det ut til at livet har mer å by på, selv i godt voksen alder. Men forholdet blir ikke så godt mottatt hverken på Ali eller Avas hjemmebane. Er det mulig å få et forhold til å fungere på tvers av kulturer, alder og personligheter? Eller burde man bare holde seg til sine egne?

Regissør Clio Barnard har godt grep på den britiske sosialrealismen med denne moderne kjærlighetshistorien fra arbeiderklassen i Bradford.

Regissør

Clio Barnard (f. 1965) er en britisk manusforfatter og regissør. Hun studerte kunst ved Newcastle Polytechnic og fullførte utdannelsen ved prestisjeskolen Duncan of Jordanstone College of Art & Design. Hun har vunnet en rekke priser for dokumentarene og spillefilmene sine, blant annet ved filmfestivalen i Cannes.

Filmografi

2017 Dark River
2013 The Selfish Giant / The Selfish Giant - En himmel av kobber
2010 The Arbor (Dokumentar)
2003 Flood (Kortfilm)
2000 Lambeth Marsh (Kort dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 11:30
Kulturhuset

Torsdag 20. januar

Kl 21:30
Árran 360˚

Søndag 23. januar

Kl 16:30
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival