Limbo

Se trailer

Simon Baker er nesten ugjenkjennelig i denne intense film noir-aktige thrilleren fra Australias bakgård. Baker spiller en detektiv som blir sendt ut for å etterforske en 20 år gammel drapssak. Det høres ut som en tradisjonell krim, men filmen lodder dypere enn som så.

Simon Baker spiller politidetektiven Travis Hurley. Vi treffer ham idet han kjører inn i ørkenbyen Coober Pedy i Australia. Byen ligger i hjertet av verdens største opalfelt. De edle steinene har gjort mange rike, men ikke landets urbefolkning. På overflaten er Limbo en klassisk film noir, filmet i svart/hvitt. I sentrum står en livstrøtt detektiv. Et drap på en urinnvåner-kvinne for 20 år siden førte ikke til overskrifter. Saken ble aldri løst. Egentlig ble den aldri etterforsket. I dagens mer politisk korrekte landskap, får Hurley oppdraget med å grave dypere ned i gåten.

Limbo er en mediterende og kontemplativ film langt unna thrillerens heseblesende tempo. I stedet bruker den landskapets ugjestmilde miljø til å skildre resultatet av den urett som er begått mot landets urbefolkning. Sårene som er hamret inn i jorden, blir en metafor på menneskenes sår og ikke minst raseri. Med sitt rolige tempo er det en krim som skiller seg ut. Filmen er ikke lett å glemme.

Filmen er valgt av filmkritiker May Synnøve Rogne.

Regissør

Ivan Sen (f. 1972) er en australsk urfolksfilmskaper. Han er også manusforfatter, redaktør, komponist og lyddesigner. Etter å ha stått bak en rekke kortfilmer, kom det internasjonale gjennombruddet i 2002 med filmen Beneath Clouds i 2002, som vant Premiere First Movie Award ved Berlin Film Festival. Siden den gang har han laget en rekke dokumentarer og spillefilmer.

Filmografi

2022 Loveland
2016 Goldstone
2013 Mystery Road
2011 Toomelah
2002 Beneath Clouds

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 16:45
Kulturhuset

Fredag 19. januar

Kl 14:15
Fokus 1

Søndag 21. januar

Kl 14:00
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival