The Traitor

Se trailer


Basert på virkelige hendelser forteller The Traitor den episke historien om Tommaso Buscetta. Han ble Sicilias første store mafiainformant på 1980-tallet og bidro til å få hundrevis av andre mafiosoer stilt for retten.

På begynnelsen av 1980-tallet er de kriminelle familiene på Sicilia i krig med hverandre om heroinhandelen. Som høytstående medlem er Tommaso Buscetta dypt involvert, fram til han blir arrestert i Brasil. Etter at flere av hans slektninger blir drept på Sicilia, lar han seg overbevise om å bryte mafiaens «omertá» og bli informant for antimafia-dommeren Giovanni Falcone. Fra sin sentrale posisjon kan ikke Buscetta bare avsløre grove forbrytelser, men også forklare mafiaens indre liv, dens hierarkier og ritualer.

The Traitor er både en ekte gangsterfilm og en refleksjon over et helt liv under mafiaens slør, like storslått og tragisk som en opera. Filmen følger den karismatiske og gåtefulle hovedpersonen gjennom tre tiår, fra 1970-tallet til slutten av 1990-tallet - fra hans første møte med ulovlige aktiviteter til hans ønske om å hevne seg på sine tidligere mafiabrødre.

The Traitor var opprinnelig planlagt til Tromsø internasjonale filmfestival i 2021, men på grunn av pandemien ble alle visninger avlyst. Vi er veldig glade for å endelig presentere filmen nå.

 

Regissør

Marco Bellocchio (f. 1939) er en italiensk regissør og forfatter som har hatt en 50 år lang karriere. Filmene hans fokuserer hovedsakelig på religion, terrorisme, politikk og familie. I 2011 mottok Bellocchio Gulløven for sin lange innsats for filmkunsten ved filmfestivalen i Venezia.

Filmografi

2021 Marx può aspettare / Marx Can Wait

2012 Bella addormentata / Dormant Beauty
2003 Buongiorno, notte / Good Morning, Night
1986 Diavolo in corpo / Devil in the Flesh
1980 Salto nel vuoto / A Leap in the Dark
1965 I pugni in tasca / Fists in the Pocket

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 21:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Torsdag 20. januar

Kl 10:30
Hålogaland Teater

Lørdag 22. januar

Kl 11:15
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival